Åtte serier som blir bedreJeg har tatt for meg noen TV-serier jeg liker og lekt med tanken: Hvordan kunne Komplett Bedrift gjort serien bedre? Som for eksempel: Hvor mange problemer kunne ikke vært løst i både Seinfeld og Friends med en mobiltelefon?

Dere som husker eldre serier vet at det sjelden var noen PC på skrivebordene. Sakte, men sikkert kom de inn fra siden og i dag har de hedersplassen midt på pulten. Se for eksempel kontorplassen i Billions. Her har de skjønt hvor fin det kan bli med skjermstativer.

Bilde1-1Foto: Jeff Neumann/Showtime

Sånt liker vi, og vi kunne hjulpet mang en film og serie med å få flyt i IT-hverdagen. Her er en liten gjennomgang, og det finnes en milliard andre eksempler. Har du noen ideer? Kommentarfeltet er åpent.

The Office: Ikke mye å forbedre her, gitt

Bilde2-1

Foto: Skjermdump

La oss innrømme det først som sist. Det er egentlig ingenting vi egentlig ville endret i The Office. Da mener vi både den britiske og den amerikanske versjonen.

Men hvis vi må, og det må vi jo siden vi har startet dette, så ville vi tatt en tur på kjøkkenet. På bildet ser vi Pam og Jim (am. versjon) som prater, og om du ser godt etter, ser du en kaffetrakter på benken. Vi har ikke noe imot kaffetraktere, vi har mange av dem i nettbutikken, men de har en tendens til å bli stående og svi seg så kaffen etter kort tid er besk og lite innbydende. Så altså – hvis vi MÅTTE hjelpe til med noe i The Office, så var det vel dette. Vi ville kjørt på med en Siemens TI9573X9RW espressomaskin. Vi har mange andre kaffemaskiner også. Hvis de ansatte i Dunder Mifflin insisterte på at de skulle ha en kaffetrakter, så har Moccamaster, Wilfa og Philips mange fine. Og kanskje vi ville slengt inn noen mer elegante kopper også. Michael Scott skulle selvsagt få beholdt sin World’s best boss-kopp. Som han har kjøpt til seg selv...

Bilde3-1Foto: Skjermdump

En ting til, da: Vi ville satt opp en skillevegg mellom Dwight og Jim. Det ville skapt mindre problemer. Men også mindre moro. You decide.

Eeeeenda en ting: Det kan bli for mye kaffe også

Serie: The Office US

Streaming: Netflix

Rating: 81% (Rotten Tomatoes)

Parks and Recreation: Leslie Knope har for mange bøker

Bilde4-1Foto: Skjermdump

Se på Leslie Knope i Parks and Recreation, den den mest pliktoppfyllende av alle offentlige ansatte i Pawnee, Indiana. Hva er det hun har på kontoret? Bak ryggen sin? Bøker.

Leslie vil opp og fram i verden, så hun leser bøker. Men bøker tar plass, og det er noe av det eneste det ikke blir mer av her i verden. Så vi anbefaler et lesebrett. Vi har mange av dem.

Serie: Parks and Recreation

Streaming: Netflix

Rating: 93% (Rotten Tomatoes)

The West Wing: Josh Lyman sover ukomfortabelt på kontoret

Bilde5Foto: Skjermdump

Josh Lyman er en av de mest interessante figurene i legende-serien The West Wing (Presidenten på norsk) og er assisterende stabssjef for presidenten. Det skjer ikke så sjelden at folk i presidentens stab overnatter på kontoret, men de legger seg gjerne på sofaen. Josh har ingen sofa. I tillegg tåler han ikke å drikke, så han havner i horisontalen på gulvet etter en våt kveld. Legg merke til at han bruker jakka si som pute. Hadde han hatt en mer komfortabel stol, kunne han sovet mer... ehhh... komfortabelt. Vi kunne hjulpet til med en deilig iiglo Link kontorstol som kan justeres ned i liggestilling. Just sayin’.

Serie: The West Wing

Streaming: HBO Max

Rating: 75% (Rotten Tomatoes)

Bojack Horseman: Mer variasjon i bildet, takk

Bilde6

Foto: Skjermdump

Bojack Horseman er hovedpersonen i TV-serien Bojack Horseman. (Fiffig tittel, der, altså). Han var berømt en gang, men i dag gjør han strengt tatt ikke noe til nytte for noen. Knapt nok seg selv. På kontoret sitt (det er vel like mye en stue, kanskje) har han et bilde som ligner forunderlig på dette av David Hockney (veldig berømt fyr, svindyrt bilde):

Bilde7Foto: Christie’s

Folkens, tiden har løpt fra bilder som ikke forandrer seg. Vi i Komplett bedrift anbefaler B. Horseman å skaffe seg et public display, så han kan sette ulike bilder på rotasjon i et never ending bildespill. Aldri kjedelig. Vi har noen fine public displays her.

Serie: Bojack Horseman

Streaming: Netflix

Rating: 93% (Rotten Tomatoes)

Mad Men: Trenger vi alle disse folka i rommet?

Bilde8Foto: Skjermdump

Det er ikke mye vi har lyst til å forandre med selve kontoret til Don Draper i Mad Men, heller, for her er det retro cool over hele linja. Men la oss leke «finn en feil» med bildet over. Det vil si – la oss leke «finn seks feil». Tell mennene som er samlet på Don Drapers kontor. De er seks stykker. Når var du sist i et møte med seks personer i samme rom? (At det er bare menn får vi skrive på kontoen for en mannsdominert tid.)                                                         

Så altså – her foreslår vi at de tar møtet på Teams i stedet. Og da trenger de utstyr for videokonferanser. (Ikke si at sånt ikke fantes på 60-tallet. Det bare ødelegger poenget.)

Vi kunne også bemerket at en luftrenser ville gjort susen i sigarettstanken der inne.

Serie: Mad Men

Streaming: Amazon Prime Video

Rating: 94% (Rotten Tomatoes)

Succession: Som om øreplugger ikke eksisterte

Bilde9Foto: Skjermdump

I kjempeserien Succession på HBO Max følger vi den dysfunksjonelle, men rike familien Roy og familieselskapet Waystar RoyCo. I serien er det knapt noen personer som er tvers gjennom ålreite. Alle vil ha en bit av kaka, og kaka er stoooor.

På bildet over ser vi eldstesønnen, Kendall Roy, på telefon gjennom et busy Manhattan. Han snakker seg trolig gjennom en deal som skal få de andre arvingene til å stå igjen med lang nese.

Men hva er det Kendall mangler? Jo, et par frekke AirPods Pro så han kan slippe hendene fri og stenge bråket fra gata ute. Å gå sånn på gata med telefon til øret er litt gammeldags, synes vi.

Om ikke AirPods er din greie, har vi andre øreplugger som også fungerer bra.

Serie: Succession

Streaming: HBO Max

Rating: 94% (Rotten Tomatoes)

Peaky Blinders: Hold drikken avkjølt

Bilde10Foto: Skjermdump

Peaky Blinders er en evig favoritt her på kontoret, og det er mye vi kunne tenke oss å stjele fra serien heller enn å tilby hjelp. Frisyrene, tweeddressener, barten til Arthur Shelby og øynene til May Carleton, I could go on.

Shelby-brødrene driver business, lyssky business, men også sånne må ha et kontor eller lokale. Og der drikkes det mer på jobb enn vi er vant til, i alle fall her i Sandefjord, og da gjelder det å holde drikken kald.

Shelby-familien et kjøleskap? De kunne valgt et snasent skap fra LG som gav dem alt de trengtre, også isbiter til whiskyen. Eller de kunne gått for et minikjøleskap fra iiglo som lettere kunne gjemmes bort. Hele utvalget finner du her. Så var det bare å finne et strømmuttak i Birmingham på 1920-tallet.

Serie: Peaky Blinders

Streaming: Netflix

Rating: 94% (Rotten Tomatoes)

Space Force: Husk at du kan velge mellom Apple og Microsoft

OK, vi tar egentlig ikke stilling, for det er fordeler med både Apple og Microsoft og vi lever godt med begge deler, men dersom du – som i serien Space Force – sliter med oppdateringer til verst tenkelige tid, så fins det et alternativ. Her utrykt på sart og lavmælt vis. (Not really)

Serie: Space Force

Streaming: Netflix

Rating: 64% (Rotten Tomatoes)

Trykk her for å se ukens tilbud