slik setter du opp nye PC-er på jobben

Hvor lang tid bruker du på å sette opp en ny PC? Går det en time? En og en halv? Vi vet at mange IT-folk kunne tenke seg slippe denne jobben. Det kan de. Og det kan du.

Det er flere måter å klargjøre en maskin på. En måte er å installere program for program det PC-en trenger. En annen måte er å tanke maskinen ved hjelp av et image, altså et fullt og helt avtrykk av det som skal ligge på maskinen.

Komplett gjør jobben for deg

Mange bedrifter velger å gjøre jobben selv. Såkalt inhouse. Gjerne fordi de har spesiell programvare eller prosesser som skal legges inn. Store bedrifter foretrekker vanligvis å tanke ved hjelp av et image.

Men tanking av nye maskiner er designet for én type maskin, og om bedriften bytter modell blir dere kanskje også nødt til å endre designet og oppsettet.

Komplett Bedrift gjør gjerne jobben for deg. Vi kan motta et ferdig image som legges inn på hver PC. Altså - det er du som kunde som bestemmer hva som skal være med i et image. Og du kan godt levere det på en USB-stick. Enkelt og greit.

Tilbake får du ferdig oppsett og uttrykk med plug and play på hver maskin. Vi gjør det som oftest innenfor tre arbeidsdager. Og vi leverer maskinen, om du ønsker, i en fin veske. Ikke noe rot med pappesker og isopor som blir liggende og slenge.

Er du på utkikk etter noe rimelig fra Komplett Bedrift? Sjekk ukens tilbud her

Nye maskiner?

Skal du kjøpe nye PC-er til bedriften? Hva skal du velge? Stasjonære eller bærbare PC-er? Kompletts eget PC-merke (Nordens største PC-produsent); Komplett PC’s kategorisjef Pål Fredrik Berg, sier det slik:

- Min tommelfingerregel er at der det ikke er skrikende nødvendig med en bærbar maskin, bør det være en stasjonær, rett og sett fordi man stort sett får mer for pengene i en stasjonær-PC og de er enklere å oppgradere ved behov. Selv bruker jeg en fem år gammel stasjonær PC.

På vår samleside Slik velger du riktig PC på jobben kan du bli klokere.

Gode mellomløsninger

Det finnes gode alternativer mellom stasjonære og bærbare PC-er. Det er blitt vanlig å sette opp eksterne skjermer som kobles til de bærbare PC-ene via en egnet dockingstasjon.

- Det er en slags simulering av desktop-følelsen. Man blir langt mer effektiv av å operere på en eller to skjermer med tilhørende trådløst tastatur og trådløs mus enn å sitte å jobbe på en laptop, sier Eirik Bersvendsen i Komplett.

Så gjenstår for deg bare å tenke på backup og sikre at alt snakker sammen. Det går utenfor grensene for denne bloggposten å skrive om backupsystemer, men ta kontakt med oss, så snakker vi gjerne om hva et godt backupsystem er og hvorfor du skal ha et rullende backup i nettskyen.

Har du behov for gode råd? Ta kontakt.

New Call-to-action