Samsung Galaxy S23 Ultra (1)Sent onsdag kveld slapp Samsung sine tre nye telefoner – Samsung Galaxy S23, S23+ og S23 Ultra. Verden går framover med schwære skritt. Megapiksel-skritt. Her er noe av det du kan vente deg.

Når Samsung trommer sammen til show, er det selvsagt telefonene som står i sentrum. Denne gangen heter telefonen Samsung Galaxy S23, og den kommer i tre utgaver:

  • Samsung S23
  • Samsung S23+
  • Samsung S23 Ultra

Alle de tre er forbedrede utgaver av Samsung Galaxy S22-serie, som har vært med oss omtrent et år. Det betyr at du kan ta  e n d a  bedre bilder fra firmafesten eller solnedgangen utenfor kontoret. Prosessorkraften er imponerende, for alle tre modellene har en kraftig, andregenerasjons Snapdragon 8-prosessor som sparker fra skikkelig, og Samsung har klart å presse masse levetid ut av batteriene til tross for at kamera og maskineri krever mer enn noensinne.

Kanskje kommer kameraet best til sin rett i dårlig lys, så ta på deg nattevakter eller hold ut til nachspiel, så får du brukt telefonen fullt ut.

Galaxy S23 Ultra er toppmodellen, og i går kveld viste Samsung fram klipp fra Behold, en super-nice film laget med S23 Ultra av regissøren Sir Ridley Scott (du vet – Gladiator, Blade Runner, The Martian og så virkelig videre). Så hvis det er bra nok for Sir Ridley... ja du vet. Her er en kort presentasjon fra Samsungs event i går kveld:

Noe av det som gjør kameraet på S23-modellene ekstra interessant er altså at det filmer så bra i mørket. Jeg nevnte jo firmafestene, men uansett situasjon, vil kameraene i S23 gi deg bedre bilder med høyere detaljrikdom. Samsung har lenge kalt det Nightography. Nå snakker vi forbedret Nightography.

Enjoy. Og del bildene. 

Samsung Galaxy S23 Ultra – 200 megapiksler

S23 Ultra er årets toppmodell fra Samsung, og den kommer med en stylus, eller pekepenn om du vil. Samsung kaller det S Pen. Dette har S23 Ultra arvet fra Note-serien. Ultra har den største skjermen (1440 pikslers oppløsning) av alle S23-utgavene, og med hele 6,8 tommer (samme som S22 Plus) nærmer vi oss nesten tablet-størrelse. Da kan jo en stylus kan være god å ha.

Ultra-skjermen gir forresten gamerne bakoversveis, og vi vet at det som er bra for gamere også er bra for proffbrukere. Som et 5000 mAh-batteri som gir deg kraft nok til å få levert det du må når du må. Men det er kanskje kameraet som gjør det største spranget her. S22 Ultra hadde 108 megapiksler. Nå har de bare gått og nesten doblet det, like gjerne. 200 megapiksler. Ikke skyld på Samsung om du ikke får tatt skarpe bilder.

Bestill Samsung Galaxy S23 Ultra her

Samsung Galaxy S23+

Pluss-versjonen av S23 ligger mellom S23 og S23 Ultra i størrelse med sine 6,6 tommer, og telefonen skiller seg ellers ikke voldsomt ut fra S23. Den kommer med 256 eller 512m GB lagringsplass og batteriet klarer opptil 27 timer videoavspilling.

Bestill Samsung Galaxy S23+ her

Samsung Galaxy S23

Standardversjonen S23 har en 6,1-tommers skjerm med 120Hz oppdateringsfrekvens, 128 eller 256 GB lagringsplass og et batteri som leverer opptil 22 timer videoavspilling.
 
 

Hva med fargene?

Fargene, ja. Alle de tre modellene kommer i samme fire fine fargevalg. Grønn, lavendel, sort eller kremhvit. Den grønne likner faktisk, for å være helt ærlig, på grønnfargen som brukes på norske snusbokser (en farge som nok har blitt mer populær enn det norske myndigheter så for seg). Men kom igjen, alle er pene, og ingen kommer til å gjøre skam på jobb-antrekket ditt.

 

Bærekraftige mobiler

Samsung annonserte miljøprogrammet Galaxy for the planet for to år siden og har et sett med mål som skal nås innen 2025 for å redusere miljøfotavtrykket og redusere ressursbruk fra produksjon til avhending av Galaxy-produktene. I fjor hørte vi om resirkulerte fiskegarn og mindre plast i emballasjen. I år er vi ett år nærmere 2025, og Samsung setter opp farten. S23-modellene  har rammer av aluminium, resirkulert glass og PET-film farget med naturlige fargestoffer. Hver telefon leveres i en eske laget av 100 % resirkulert papir. Faktisk er hele 12 elementer i S23-serien laget av resirkulerte materialer.

Og ellers, da?

Joda, Samsung slapp også andre nyheter i går kveld. Spesielt gleder vi oss til 3-eren i Galaxy Book-serien av laptops. Disse kommer i flere utgaver, Galaxy Book3 Pro, Galaxy Book3 Pro 360 (som kan brukes som tab i en 2-in-1-utførelse og Galaxy Book 3 Ultra. Ikke alle er helt på plass på lager, men meld din interesse, så kommer de så fort vi kan levere.

For den kresne brukeren, er Galaxy Book3-serien fantastiske alternativer til Apple Macbook, og folk innenfor kreative næringer var raske med å reagere under Samsungs presentasjon: "That touchscreen display, power, slim design and connectivity means Samsung may have finally created a laptop for creatives" skrev creativebloq.com.

New call-to-action