Ny telefon nå-1

Tenk om telefonen din går i stykker. Ikke bare faller i bakken og får noen sprekker, men går i stykker sånn på ordentlig. Sånn dampveivalsen-kjørte-over-ordentlig. Sånn at den ikke lar seg reparere. Du må ha en ny. Og du må ha en ny nå! Aber schnell, som tyskerne sier. Hva skal du velge?

Eller skal du skifte jobb og må bytte jobbtelefon?

Noen gir deg kontorets standard mobiltelefon og ferdig med det, mens andre lar deg velge, kanskje innenfor et budsjett.

O valgets kvaler. Det kan ta lenger tid for deg å bestemme deg enn det tar for oss å sende ut godsakene.

Så la oss se om vi kan hjelpe deg litt på vei.

Apropos reparasjon: Guinness’ rekordbok utlyser for tiden en konkurranse om hvem som raskest kan reparere flest smartphone-skjermer på en time. Ikke noe for deg? OK, les videre.

Uansett hva du velger, leverer Komplett Bedrift telefonen lynraskt. Du kan også spore leveransen på Min side. Normal leveringstid er 1-3 dager.

Back it up

Før du gjør noe annet, og helst FØR dampveivalsen kjører over mobilen, så bør du ha tenkt på backup. Det er ikke så vanskelig å få innholdet fra én telefon over på en annen, men det krever stort sett at innholdet er tilgjengelig for den nye. Så begynn der. Altså før dampveivalsen.

Er alt på plass i skya? Bra. Da kan vi konse på den nye telefonen. Kanskje er du vant til iPhone? Men bør det være iPhone 12 eller 13? Den nyeste utgaven, 13 er hakket bedre enn 12.

Eller kanskje vil du går over (eller holde deg) til Android-telefoner? Da har Samsung mye bra, men du skal ikke heller ikke glemme Xiaomi, Motorola eller OnePlus.

Tek.no skrev om Xiaomi Mi 11i at den har «strålende og svært responsiv skjerm» og det er bra for deg, for det er kjedelig om mobiltelfonen din sinker deg i jobben.

OnePlus begynner å få et godt tak på Norge, og har gode telefoner i flere prisklasser. OnePlus 9 Pro er inne på Tek.nos topp ti-liste. «Stort bedre blir det ikke», skriver de.

Dinside.no spør om dette er den beste telefonen under 10 000 kroner.

Eller er det kanskje på tide å prøve seg på en flip-telefon fra Samsung? Eventuelt en utbrettbar Samsung?

Lagringsplass er viktig, men ikke for alle

Hvor stor lagringsplass skal du ha på telefonen? Vær ærlig - hvor mye plass trenger du for jobbmail og noen powerpointer? Bilder, sier du? Jo, men de har du jo i skya gjennom iCloud eller Google Drive og moderne telefoner tilbyr å legge småkopier av bildene på telefonen og fullformatsbildene i skya.

Om du bruker telefonen som videokamera (og det er helt suverene videokameraer, bare så det er sagt) så er det lurt å ha mer enn nok lagringsplass. De aller fleste av oss kan nok nøye oss med medium size. For å bruke iPhone 13-dimensjonene som rettesnor:

  • 512 GB: X-large (og mer enn nok for videofotografen)
  • 256 GB: Medium (og nok for de aller fleste)
  • 128 GB: Small (men passe med plass for jobbing)

Hvor viktig er kameraet?

Flere telefoner har nå så gode og lyssterke kameraer at vi må innrømme at det svakeste leddet i foto-kjeden kanskje er fotografen selv. Det skjer mye rundt kamerateknologi, og det kan være vanskelig å holde seg oppdatert.

Det som skiller en modell fra en annen er ofte nettopp kameraet. Da må du vurdere om kameraet er så viktig at du vil legge på den ekstra krona eller om du kan klare deg med et litt enklere kamera. For eksempel har iPhone 12 et enklere kamera enn iPhone 13.

5G er framtida

Vi anbefaler også at du går for en telefon med 5G, det nye, superraske nettverket. Telia ruller ut 5G med stor fart om dagen. Du kan se dekningen på dette kartet og gå over til Telia-abonnement gjennom Komplett Bedrift.

Noen har kanskje bruk for en telefon med plass til to SIM-kort. Ett for jobben og et for privaten, ikke sant? Disse kan det. Og disse.

Glem heller ikke å resirkulere den gamle telefonen, uansett hvor ødelagt den måtte være.

Unngå å havne i uløkka med din neste telefon

OK, ingen telefoner står imot en dampveivals. Men det beste du kan gjøre for å unngå at uhell får store konsekvenser er å skaffe deg en trygghetsavtale hos oss. Du kan velge mellom 6, 12 eller 24 måneders avtale.

Husk også at vi gjerne legger på en skjermbeskytter før vi sender deg den nye telefonen. Vi er gode på det der, og lover å sende deg en telefon uten bobler på skjermen.. 

 

Apple i bedriften. Se utvalget hos Komplett Bedrift