nettbrett_helene_red-1Fins det andre nettbrett enn iPad? Det er klart det gjør. Og flere av dem er aktuelle for deg som er ute etter noe rimeligere eller prøver å styre unna Apple-universet.

Først må jeg si at iPad er en fantastisk maskin som kommer i mange utgaver. Fra en iPad Mini til under 5000 kroner til en råtass av en iPad Pro som har Apples nye M1-chip og kan erstatte de fleste Macbooks eller PC-er.

Men altså – alternativer til iPad. Det var det vi skulle snakke om.

Samsung – et supert alternativ

Samsung Tab S8 -kopi

 

Jeg vil mene at det (også her) er Samsung som lager de beste alternativene. La oss kjapt se på noen fordeler ved for eksempel toppmodellen Samsung Galaxy Tab S8 Ultra kontra den råeste Apple iPad:

  • Større skjerm og 16:10-format
  • Lavere pris enn iPad
  • Jobber sømløst i Android/Google-universet
  • Beste kamera for Android-brukere
  • S Pen med behagelig skrivefølelse er inkludert
  • Slankere enn iPad
  • Utvidet lagring med Micro SD-kort
  • Bluetooth 5.2

Samsung Galaxy Tabs kommer i ulike utgaver, og du som ikke vil bruke så mye penger på et nettbrett kan velge en mindre Galaxy Tab Lite til drøyt 1500 kroner. Det er halve prisen av vår rimeligste iPad, og er dermed et budsjettvennlig alternativ. Ikke minst for deg som skal kjøpe inn til hele selskapet.

Likevel får du mye ved å gå litt opp i pris. Den flotteste Samsung-en er det åpenbare valget for deg som vil ha det beste i Android-verdenen.

Hvem bør velge et nettbrett fra Samsung?

Først og fremst vil nok dette gjelde deg som allerede har Android-dingser. Kanskje har du en flott Samsung Galaxy Watch på armen og registrerer blodtrykk, EKG og søvnmønster gjennom døgnet? Det kan lønne seg å holde seg til én plattform for å få mest mulig ut av funksjonaliteten som ligger klar.

Et annet element er selvsagt pris. Som nevnt, får du et Lite-nettbrett fra Samsung for en rimelig penge. Og der iPads toppmodell ligger på over 20 000 kroner, kommer Samsungs toppmodell på under 14 000 kroner. Det er en markant forskjell. Faktisk over 40% forskjell på de to toppmodellene.

Tech Gear Talk har en fin gjennomgang av toppmodellene fra Apple og Samsung her (Video)

Acer - ikke bare et nettbrett, men en arbeidshest

Acer Enduro-kopi

Mange av oss trenger ikke bare et nettbrett for å jobbe på kontor eller i rolige miljøer. Kanskje du trenger å ha med deg nettbrettet rundt på arbeidsplassen?

I så fall er det ikke en stor skjerm du ønsker deg. Acer har et fint nettbrett, Acer Enduro T1, som er bygget på Windows-plattformen og bare måler ti tommer. (Ok, da 10,1 tommer, men likevel). Den er utviklet med tanke på deg som jobber i butikk, på lager eller på fabrik, og er så robust som du forventer av liten arbeidshest.

Enduro T1 er laget i støtabsorberende materialer og utformet for å tåle vann og ulike typer fall. For å være helt presis, oppfyller den MIL-STD 810G-standarden fra det amerikanske militæret. En arbeidshest for slagmarken der, altså.

Acer har også Acer Enduro Urban med enklere spesifikasjon og lavere pris. Men også laget etter militærstandarden jeg nevnte over.

Nettbrett med laptop? Eller laptop med nettbrett?

Det finnes moderne laptops som fungerer som det vi kaller 2-i-1. Det betyr at det er en PC som fungerer som laptop om du vil, eller som nettbrett om du vil.

Hemmeligheten ligger i designet, der du kan brette laptopen så den framstår som et nettbrett og peke rett på skjermen. Microsoft har satset mye på denne typen, og kaller maskinene for Surface.

Surface kan se sånn ut:

Surface 

Og Surface kan se sånn ut:

Surface 2

Så hva skal jeg velge?

Det er mye å ta hensyn til. Vi er alle bundet av budsjetter, men generelt er det slik at prisen øker med kvaliteten, og et nettbrett som ligger høyere i pris har bedre spesifikasjoner enn nettbrettene i lavprissegmentet.Hvis du ønsker en kompanjong til PC-en som er lett å nappe med seg inn i møter, så er det kanskje nok med en liten skjerm på 8,7 tommer. Da foreslår jeg Samsung Galaxy A7.

Om du trenger et alternativ til PC-en vil det være lurt å se på større nettbrett, for eksempel Samsung Galaxy Tab A8.

Og om du går helt opp til flaggskipet Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, og kanskje legge til et flott tastaturdeksel, så kommer du til å glemme hvor du gjorde av PC-en.

Men! Om du fortsatt vil ha en laptop, og Windows-miljøet tiltaler deg, da bør du kanskje prøve ut Microsoft Surface.

Felles for alle maskinene er at de fungerer godt i et profesjonelt miljø, og det viktigste er at de lar deg gjør jobben din best mulig. Og lar deg bestemme hvordan du vil jobbe.

Trykk her for å se ukens tilbud