Mobiltelefoner som ikke er apple eller samdung

Think Different, sa Apple en gang. I dag er det ikke noe different over å bruke Apples iPhone, og du er vel heller ingen opprører om du bruker en Samsung Galaxy. Men det er fortsatt mulig å velge noe annet enn disse to mobil-gigantene. Har du hørt om OnePlus? Eller Nothing? Hva med Nokia? OK, du har hørt om Nokia, men visste du at de fortsatt lager telefoner?

For å si det fort og med en gang – det er ikke noe i veien med Apple iPhone eller Samsung Galaxy. De er rett og slett noe av den ypperste teknologien vi kan ha i hånda. Og verden deler seg i to her: De som har giftet seg med Apple vil ha en iPhone, mens de som vil ha friheten i en Android-basert telefon vil ofte ha en Samsung Galaxy.

Kanskje er det prisene som får folk til å flakke med blikket og se seg om etter en annen telefon, kanskje er det egenskaper ved de ulike telefonene som gjør susen?

Her er noen forslag for deg som vil ut av iPhone/Galaxy-verden:

 

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro ligger høyt i pris, men har en ytelse som tekno-inspektørene i tyske TÜV garanterer skal vare i tre år. OnePlus kjører på operativsystemet Oxygen OS, som er OnePlus’ egen versjon av Android.

OnePlus lader også lynraskt, så du slipper å vente lenge før du kan løpe ut på plenen og slå hjul på TikTok. Eller noe.

Fun fact: Kameraet er levert av legendariske Hasselblad, som har laget fantastiske kameraer for entusiaster, proffer og kunstnere siden 1841. NASA brukte Hasselblad i Apollo-programmet, og det ligger fortsatt tolv kameraer igjen på månen. Nå har mobilkameraene deres 50 megapiksler, så knock yourself out.

Responsiv og god til alt, konkluderer Tek.no.

Finn OnePlus hos oss

 

Nothing Phone (1)

Hvis du vil gå for minimalisme og ikke noe tjafs, samtidig som du krever ytelse og lav pris, da er Nothing Phone (1) noe for deg.

I dag skal alle ha stillemodus på telefonen og siden ingen under 25 vet engang hvordan ringetonen deres høres ut, har Nothing kommet opp med en snasen liten detalj. Du kan tilegne ulike lyssignaler til ulike kontakter, og dermed vet du alltid hvem som ringer selv om skjermen ligger ned mot bordplata.

I det hele tatt er Nothing Phone (1) kanskje den telefonen på markedet som er best tilpasset stillemodus. Dette kommer du til å sette pris på i møter, jeg lover. Bare snu telefonen, så er den stille. Men du ser likevel hvem som ringer...

Nothing kjører på Android, og legger ikke med masse rare apper du aldri trenger. Dermed har du full kontroll og kan heller laste ned det du ønsker deg. Som en app for å styre bilen. Eller be deg om å ta pauser, you hard working giant.

Er du opptatt av bærekraft? (Si ja...) Da kan det være fint å vite at aluminiumet i Nothing Phone er 100 % resirkulert. Mer enn 50 % av plastkomponentene kommer fra biobaserte og resirkulerte kilder. Og telefonen kommer i resirkulert fiberemballasje.

Lynrask, mener Tek.no

Se våre Nothing Phones her

 

Motorola Moto 30 Edge Pro

Motorola har vært et stort navn siden din selger-onkel med firmabil hadde en telefon skrudd fast i dashbordet. Så ble det stille i mange år, men det er på tide å gi Motorola oppmerksomhet igjen. Ikke bare lager de finfine budsjettelefoner, men toppmodellen Motorola Edge 30 Pro kan hamle opp med de fleste. Også de mer kostbare mobilene.

Den er tilpasset framtida, siden den har masse internminne, men også lagringsplass til alle videoene du aldri får tatt backup av.

I tillegg – du kjenner i hånden at den er godt bygd. Den har ikke det aller beste kameraet, men om du bare legger litt innsats i komposisjon og bruk av lys, betyr det egentlig mer enn all verdens megapiksler.

Når du er tom for strøm, tar det bare 15 minutter å lade Motorola-en opp til 50% batterikapasitet med TurboPower 68W-laderen

Meget god skjerm, skriver Tek.no

Alle våre Motorola-telefoner finner du her

 

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

Xiaomi har modeller som ligger over (og under!) denne i pris, men om du er ute etter en telefon nummer to eller klarer deg fint med standard-egenskapene, så bør du prøve en Xiaomi.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G er rask og har stor skjerm (hele 6,67 tommer) med 120 Hz oppfriskning. Den har støtte for 5G og kan kjøre lenge uten å lade batteriet.

Og så en god nyhet for deg som savner fingeravtrykksleseren. Den har fingeravtrykksleser! Og for deg som savner hodetelefoninngangen – den har hodetelefoninngang!

Andre kommer også til å tro at du sitter med en iPhone, for den ligner ganske mye i designet. Men den kjører selvsagt Android, ikke iOS.

Bra priset, mener Tek.no

Vi har mange telefoner fra Xiaomi å tilby her.

 

Sony Xperia 1 IV

Hadde det ikke vært deilig å ha en egen kameraknapp? Det får du i toppmodellen til Sony. Eller kunne du tenke deg plass til et eget minnekort for å flytte bilder og video enkelt fram og tilbake mellom dingsene dine? Jepp, det har du her også.

Vi lot oss begeistre over holdetelefoninngang på Xiaomi-en ovenfor, og det er litt digg å se at Sony også husker oss som blakket oss på forrige generasjon headset. Eller for deg som baserer musikkopptakene dine på noe så pålitelig som kabler.

Sony Xperia 1 IV var den første telefonen på leeeeeenge som faktisk har optisk zoom. Husk at når du tror du zoomer på de fleste andre telefoner, så bare forstørrer og beskjærer du det samme bildet. Optisk zoom forstørrer på ordentlig mellom 3,5 og 5,2 ganger ved hjelp av linsa og optikken.

Endel gode særegenheter, skriver Tek.no

Hos oss får du alle Sony-telefonene her

 

Cat S62

Hittil har vi kanskje vært mest fokusert på deg som jobber på kontor, men nå får det være nok pingling. Her skal vi jobbe. Cat S62 er for deg som faktisk d r i v e r med ting.

Dette er en telefon som er godkjent etter amerikansk militær standard. Dermed gjør det ingenting at du mister den ut av brystlomma eller kjører over den med trillebår. Eller, vent. Kjører over den med traktor, skulle det være.

Begrepet arbeidshest har vært brukt på Cat S62s forgjengere, og vi mener denne hedersbetegnelsen står seg fortsatt.

Dessuten – produsenten Cat (ja, de lager også verktøy, vernesko og hjullastere) vet at den som trenger en sånn telefon, den har også bruk for andre kjekke funksjoner. Som sensorer som kan lokalisere trekk, fuktighet, lekkasje, varmepunkter, kortslutninger, blokkering eller økt temperatur.

En moderne hardhaus, sier Tek.no

Se våre Cat-telefoner her

 

Nokia X10

Nokia gir seg aldri. Mange er gamle nok til å huske den gangen Nokia bare rula verden fra hovedkontoret i byen Nokia i Finland. Så kom iPhone, og det var det. I alle fall nesten. For Nokia ble aldri helt borte, og varemerket lever videre gjennom det som faktisk er ganske ålreite telefoner.

Nokia X10 er pen, rask og har en god skjerm. Og til en mye, mye lavere pris enn for toppmodellene til iPhone og Samsung får du mye igjen for pengene.

Full HD og 48 megapikslers optikk fra Zeiss gir gode bilder. Og selv om kameraet skulle gå varmt, har Nokia X10 et eget kjølesystem som holder temperaturen nede. Kjekt på stranda også.

Android OS 11 følger med, og du kan oppdatere gratis i tre år.

En god og velbalansert telefon, mener TheMrNokia på YouTube

Her ser du alle våre Nokia-telefoner

Med andre ord, det finnes mye annet å velge i enn Apple iPhone og Samsung Galaxy.

Trykk her for å se ukens tilbud