Trond Soglo Nilssen, produktsjef i Komplett Bedrift

Mobiltelefonen er et av de viktigste personlige verktøyene vi har. Her er fire ting du definitivt trenger til enhver mobiltelefon for å gjøre verktøyet komplett.

1. Mobildeksel – mote, beskyttelse og lommebok

Et godt deksel er helt essensielt. Først og fremst for å beskytte telefonen din, men også som et «fashion statement» som uttrykker hvem du er, din stil og din personlighet. Ja, det kan også bevare andre viktige effekter som kredittkort, nøkkelkort og pengesedler.

Vi kan dele deksel inn i tre kategorier:

  • Lommebokdeksel (flip): Mange foretrekker denne typen deksel fordi de liker å ha telefon, bank- og nøkkelkort samlet på ett sted. Siden dekselet også dekker skjermen, er dette et skjermsikkert alternativ som kan spare deg for mobileierens største skrekk: sprukket skjerm. Det det ikke kan spare deg for er spydige kommentarer fra minimalistene (se neste dekseltype), ofte medlemmer av den yngre garde eller hippe kolleger på 40+ som mener lommebokdeksel er «gæmlis». Det er klart, du ser ikke akkurat fremoverlent ut (selv om du står bøyd over mobilen) når du taster meldinger og den ene flippen henger som en lefse ut på siden. For å ikke å snakke om når du skal ta bilder med mobilen. Men, er du mest opptatt av et praktisk og sikkert deksel, er dette et godt valg.

  • Minimalistiske deksel (bakdeksel): For deg som liker å vise litt mer hud og la andre få nyte det vakre designet på mobilen din, er det minimalistiske dekselet svaret. Dette er tynne, transparente deksel som kun beskytter baksiden av mobilen din. For å sikre skjermen anbefaler jeg derfor panserglass (se bildet under), en tynn glasshinne du legger over skjermen. Om du mister mobilen i gulvet, er det kun det ytterste laget som knuses, ikke selve skjermen.

  • Rugged (håndverkerdeksel): Har du en arbeidshverdag hvor risikoen for at mobilen får seg en trøkk er stor (eller du bare er veldig slepphendt), kan det lønne seg å ha et deksel som er laget for å tåle litt. Det finnes også mobiler som er bygget med et slags rugged deksel, som Samsung Galaxy XCover.

Lyst på nytt deksel? Her kan du se alle våre mobildeksel!

beskyttelse til mobilskjermen

2. Øreplugger – handsfree, støydemping og arbeidsro

Trådløse øreplugger (in-ear-hodetelefoner) er gullstandarden for telefonsamtaler, videostrømming, gaming og lytting til musikk og podkast.

Nå får du earpods med støydemping (både Apple og andre merker), så du kan lukke deg inn i din egen boble om du trenger arbeidsro eller for å koble av.

Og trenger du å sende meldinger, ringe noen eller skrive et notat mens du trener eller kjører bil, kan du be Siri (Apple), Bixby (Samsung) eller Google Assistant (Android/Google) om å gjøre det for deg.

Lyst på nye øreplugger? Se vårt utvalg her!

3. Sørg for at lading alltid er tilgjengelig

I dag finnes det lademuligheter stort sett over alt. Enten det er en vanlig stikkontakt, USB-lading i bilen din eller på bussen, eller trådløs lading (Qi).

En del av de nye iPhone- og Android-modellene kan lades trådløst, og dette blir nok bare mer vanlig fremover. Pass likevel på å ha en lader med deg til en hver tid, og gjerne en powerbank, som du også kan koble til med samme ledning, om du skulle trenge litt ekstra kraft.

4. Ikke glem en god trygghetsavtale

Mange velger å ikke forsikre telefonen sin, men det kan fort bli dyrt. 

Når du handler hos Komplett Bedrift kan du legge til skadeforsikring på mobilen din. Det enkleste er å tegne en trygghetsavtale. Da får du reparert eller erstattet mobilen ved vanlige uhell som fall-, støt- eller væskeskader.

Får du mobiltelefon gjennom jobben, kan det være lurt å sjekke med sjefen hva slags policy som gjelder, før du plutselig står der med en splitter ny mobil med knust skjerm.

Les mer på vår ressursside om mobiltelefon på arbeidsplassen.

 

Topp 10 mobiltelefoner hos Komplett Bedrifttopp 10 mobil