Samsung-lansering

I går lanserte Samsung årets nye modeller i sin Galaxy S-serie, og etter det vi kan bedømme er det en del å glede seg til. Noen hint er bedre kamera, sterkere skjerm og kraftigere prosessor.

I en storslått lansering, med hjelp av blant annet den populære Netflix-serien Bridgerton, viste Samsung stolt frem sin nyeste smarttelefon i går. De var ikke ydmyke når de presenterte sitt nye flaggskip, og brukte blant annet betegnelser som «The Ultimate Smartphone». 

Som den forrige versjonen, S21, kommer S22 i tre utgaver: S22, S22+ og S22 Ultra. Når det gjelder det ytre er S22 og S22+ i stor grad like som fjorårets utgaver. Til tross for det har de gjennomgått en imponerende indre makeover. Ultra har på sin side blitt noe helt nytt.

Ultra 

I en pressemelding i forkant av lanseringen skrev Samsung at dette vil bli «the most Note-Worthy» S-seriemodellen, og nå skjønner vi hvorfor. S22 Ultra ser ut som en reinkarnert Galaxy Note med flat topp og bunn, og avrundede sider. «Boksen» på baksiden av telefonen som på tidligere modeller har huset kameraene er også fjernet, noe som gir et renere uttrykk. 

For første gang får vi nå en Galaxy-modell med integrert S Pen. I tillegg skal den nye S-pennen ha tre ganger lavere forsinkelse og være mer forutseende enn tidligere. 

Samsung har fulgt med i timen når de har utviklet nye Ultra. Et vedvarende problem har i alle år vært at det er umulig å se noe på skjermen i sterkt sollys. For å få slutt på dette problemet er skjermen utstyrt med Vision Booster som gir en lysstyrke på opptil hele 1750 nits. I tillegg analyserer skjermens algoritmer hele tiden lyset og tilpasser lysstyrken pixel for pixel, så mørke områder blir lysere og lyse områder ikke blir for lyse. Perfekt for oss som liker å spille Candy Crush på stranda! 

For å problemfritt kunne vise filmer og kjøre tunge spill uten å hakke har skjermen en dynamisk oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz. Den er også utstyrt med 4 nm prosessor, Samsungs hittil kraftigste prosessor og bedre mekanikk for å takle overoppheting.  

S22 og S22+ 

Som sagt er det først og fremst det indre som er nytt med S22 og S22+, og i hovedsak er det kameraet som har gjennomgått den største forvandlingen. Samsung lover blant annet at kameraene skal kunne ta bilder på høyde med profesjonelle kameraer, i all slags lys. 

Telefonene er utstyrt med tre kameraer (pluss det essensielle selfiekameraet) som gir deg mange tilpasningsmuligheter. Det øverste kameraet er et 12 megapikslers ultravidvinkelkamera, det midterste er et vidvinkelkamera med hele 50 megapiksler, mens det nederste er en 10 megapikslers telelinse. 

Med disse kameraene skal du kunne oppnå det Samsung liker å kalle #nightography, altså klare og detaljerte bilder med realistiske farger, selv om de er tatt i dårlig lys. I tillegg filmer telefonen i Super HDR og har en vesentlig forbedret stabilisator som gir klare videoer selv om det er mørkt. 

Det obligatoriske samfunnsansvaret 

Samsung lanserte i fjor miljøprogrammet Galaxy for the planet, og viser med de nye modellene at de tar sitt ansvar på alvor. S22-telefonene er de første noensinne med komponenter laget av resirkulert fiskegarn. I tillegg bruker de nå mindre plast i emballasjen sin. 

I takt med at folk blir mer opptatt av sitt eget personvern gir Samsung brukerne sine større frihet til å velge hvilke data de ønsker å dele med appene sine. 

Alt i alt er jeg spent på de nye telefonene og har trua på at de kan imponere mange! 

Forhåndskjøp nye Samsung Galaxy S22-serien