Grunderens grunnpakke

Vi heier på gründere. Vi vil at du som gründer skal ha en best mulig flyt i arbeidshverdagen, så du heller kan konse på ideen, strategien og arbeidslysten som skal til for å vokse.

En gründer (fra tysk: grunnlegger) er en person som har tatt initiativ til å starte et selskap eller en virksomhet, og som svarer for deler av, eller hele den risiko som er involvert i foretaket. I dagens norsk oppfattes gjerne en gründer som en som etablerer et foretak (Wikipedia).

Start ved kjøkkenbenken

Det blir ikke noe gründing uten at man har noe å gründe med, altså utstyr som lar deg gjøre den jobben som skal gjøres. Samtidig vet vi at gründere ofte starter ved kjøkkenbenken, i garasjen eller i et kontorfellesskap. Uansett gründerform er det derfor viktig å ha utstyr som er lett å ha med seg og som gjøre jobben uansett hvor du befinner deg.

Jan Sollid Storehaug i selskapet Tenk Digitalt har satt opp elementer som bør være på plass for å lykkes som gründer:

  1. Lidenskapelig engasjement
  2. Hardt arbeid
  3. Du må være bedre og jobbe enda hardere enn konkurrentene
  4. Du må være villig til å satse absolutt alt
  5. Ikke glem selvtillit og riktige folk rundt deg: bygg nettverk fra dag én!
  6. Folk kjøper ikke hva du gjør, men hvorfor du gjør det!
  7. Test ut idéen
  8. Ikke gi deg – Ikke tro at det er lett
  9. Forstå tiden du lever i
  10. Sats på digital markedsføring

Vil du tulle rundt med kabler eller vil du jobbe?

Det kan være interessant å merke seg at det er ett poeng som ikke står på listen, nemlig at du må bruke tid på å tulle rundt i databutikker og bekymre deg for kabler, printere, HDMI-standarder eller Display Port og oppløsning på skjermen.

Det er selvsagt fordi dette bare er forstyrrende, så vi tenkte du skulle få et forslag til grunnpakke her. Det første du må bestemme deg for er om du skal være en Mac-person eller en PC-person. Her er det som alltid litt smak og behag, og noen Apple-produkter kan ha egenskaper som er bedre enn dem PC/Android-produkter har og omvendt. Så vi anbefaler egentlig å se hva du er komfortabel med fra før. Da jobber du raskest. Har du allerede en iPhone og en Apple Watch, kan det virke fornuftig å holde seg til Mac og Apple-utstyr. Eller om du liker PC-er bedre, bruker Google og Android i Samsung-telefonen din, da holder du deg til PC-verdenen.

Grunnpakka for en Mac/Apple-basert arbeidsdag

Her ligger det en rimelig, men svært arbeidsom MacBook Air sentralt i pakka. Deretter har vi gått utover i utstyrsparken ettersom hva vi tror en gründer kan ha bruk i startfasen.

Grunnpakka for en PC-basert arbeidsdag

Effektiv arbeidsdag

Om du setter opp hele eller deler av disse pakken, kan vi garantere at arbeidshverdagen blir enklere og du blir mer effektiv. Så er det selvsagt mulig å utvide pakken med en enda større skjerm eller å gå for en sterkere Mac eller kanskje slå til med et Ergonomisk hev/senk skrivebord med dobbel motor.

Og selv om du skaffer deg alt på én gang, er det ingen grunn til å belaste regnskapet samme dag. Vi skjønner at inntektene kan bli noe fordelt utover året.

En leasingordning kan være en fornuftig løsning for en gründer som ikke vil binde opp for mye kapital. Hos oss er det nemlig slik at alt kan leases.

Trykk her for å se ukens tilbud