ASUS Zenbook Pro Duo

Nordisk design, skjerm i tastatur og markedets beste batteritid er noe av det ASUS spiller på når de tar opp kampen mot de tre store, Lenovo, HP og Dell, for å kapre andeler av bedriftsmarkedet.

Som en olympisk gud

ASUS har hovedkontor i Taiwan, men navnet er en variant av Pegasus, den bevingede hesten fra gresk mytologi. ASUS har alltid har vært opptatt av design og nye innovative produkter og var først ute med å bruke materialer som bambus, skinn og karbonfiber. Med gener fra en lang ættetavle av gaming-pc-er er den nye produktlinjen for businessmarkedet ikke bare en fryd for øyet. Under de atletiske formene svulmer det i kraftige prosessormuskler, og det hviskes om en batteritid som får selv de skarpeste konkurrenter til å rødme.

Nordisk design og gaming-power

Peder Forsell er Commercial Lead Scandinavia hos ASUS Nordic og har deltatt i utviklingen av de nye produktlinjene i ASUS Business: Small Office, Enterprise og Content Creation. Han mener at produktutviklingen i B2B-markedet ligger langt bak forbrukermarkedet, og at tiden er moden for å gi bedriftsmarkedet løsninger som tar det beste fra gaming og forbrukermarkedet inn i kraftige bedrifts-pc-er.

– Som pionerer innen gaming har vi solid ekspertise i hvordan man setter sammen komponenter for å få maksimal ytelse og lang batteritid. Vi så et stort potensiale i det nordiske bedriftsmarkedet og har utviklet et konsept som kombinerer nordisk design med teknologi fra forbrukermarkedet og kraft fra gaming, forteller han.

En ekstra skjerm i tastaturet

De nye serien med Azus ZenBook er utviklet spesielt for SMB-segmentet og leveres med myke, varme fargedetaljer som rosa og beige. Her finner du funksjonalitet som ScreenPad Plus (ZenBook Duo og ZenBook Pro Duo), som gir deg en ekstra skjerm over tastaturet, eller ScreenPad 2.0, som er en mindre skjerm plassert på styreflaten.

– ScreenPad Plus er løsningen for de som jobber både hjemme, på kontor og på reise, og som kjenner på begrensningene i å jobbe med kun én skjerm. Nå kan du jobbe på hovedskjermen og ha referansematerialet lett tilgjengelig på ScreenPad, eller du kan ha e-post og Spotify der, eller kanskje følge med på fotball-VM.

Skjermen på ScreenPad Plus har støtte for Windows-apper, men fungerer akkurat som en sekundær skjerm, og kan brukes til de samme oppgavene som hovedskjermen.

Over 30 timers batteritid

For enterprise-segmentet har ASUS utviklet ExpertBook-serien, hvor ExpertBook B9450 er flaggskipproduktet. Det er ifølge tester litt av en kraftplugg.

– Da PCMag i februar testet batterikapasiteten på vår ExpertBook B9450, klarte den å spille av video i 30 timer og 36 minutter, langt mer enn den nest beste på listen, som ladet ut etter 18 timer og 32 minutter, og mer enn dobbelt så lenge som andre sammenlignbare produkter.

B9450 har vel og merke ikke ScreenPad, men en såkalt illuminert NumberPad, hvor det numeriske tastaturet kan betjenes fra touchpaden, et kompromiss for å kunne produsere en kraftig men lettbeint bedrifts-pc. Den er bygget i en ny magnesium-litium-legering, et materiale som er lettere og sterkere enn aluminium, noe som gjør at denne laptopen kun veier 998 gram.

Les mer om ASUS Business her!                        

Se ASUS Business i vår nettbutikk