Bærbare workstations

Tiden hvor bærbare workstations bare hadde det i navnet, er forbi. Dagens tilbud fra Lenovo, HP og Dell legger lista høyt, både når det kommer til minne og lagring. Dette, kombinert med kraftige batterier, øker både fleksibilitet og mobilitet, slik at ansatte kan jobbe med prosjekter på farten.

Mer enn oppskrytte bærbare PC-er

Såkalte workstations har vært en (liten) kamel for oss IT-kyndige å svelge. Lenge trodde mange av oss at de bærbare maskinene ikke kunne måle seg med stasjonære. Men med en felles innsats for å skille tilbudene på flere nivåer de siste årene, har leverandørene av bærbare workstations virkelig levert.

Med sterk prosessor, massiv minnekapasitet og raske RAID-alternativer, er dagens bærbare workstations mer enn oppskrytte bærbare datamaskiner. De yter maks, ofte med spesifikasjoner som konkurrerer med mange av de stasjonære.

Workstations som gjør at ansatte kan jobbe på farten

Med hestekreftene som er tilgjengelig i maskinene som finnes i dag, kan en Lenovo ThinkPad P eller en HP ZBook all den kraften ansatte trenger, både på kontoret, på reise, eller hjemme. Hvis dere i tillegg har dockingstasjoner, ekstra skjermer og mus/tastatur tilgjengelig på steder hvor ansatte jobber mye, dekker disse maskinene de fleste behov.

Ytelsesnivået du oppnår med disse maskinene kommer dog til sin pris. Når det er sagt, er bedriften sikret kvalitet både i komponenter og service etter salg, slik at investeringen vil være verdt det.

Derfor er det viktig å velge en bærbar workstation som dekker dine behov. Du trenger en maskin som er pålitelig til å tåle jobben som blir utført i dag, men den skal også være fremtidssikker og yte godt i årene fremover.

Trenger bedriften workstations?

Workstations er ikke lenger kun for ingeniører. Programvareutviklere, forretningsanalytikere og folk som jobber i kreative bransjer kan alle dra nytte av ytelsen i en kraftig workstation. En workstation passer blant annet for bedrifter som jobber med programmer som:

  • Vegas Pro
  • Cinema 4D
  • Solid Works
  • Blender 3D
  • Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, Premiere Pro, After Effects og/eller Lightroom
  • Autodesk 3DS Max og/eller Autodesk Maya
  • Autodesk AutoCAD eller Revit
  • Agisoft Photoscan
  • ArchiCAD

Bærbare workstations for tøffe miljøer

Skal en workstation stå i et ekstremt miljø, må den tåle en annen belastning enn den som står i et kontorlandskap. Konstruert av ultrarobuste materialer, både innvendig og utvendig, kan workstations med MIL-SPEC tåle ekstreme temperaturer, støv og rusk, slag og vibrasjon og i mange tilfeller, fuktighet.

Se denne demoen fra Lenovo.

Selv om navnet tilsier at disse robuste maskinene er ment utelukkende for militært bruk, blir bærbare maskiner med MIL-SPEC brukt i mange ulike sektorer. Med stadig flere systemer som krever betydelig datakraft, blir MIL-SPEC satt til å sikre drift og vedlikehold, samt redusere nedetid. Her særlig på eksterne steder hvor service på maskinvare kan være bortimot umulig. Oljerigger, overvåkningsanlegg, bygg og anlegg og luftfart er alle sektorer som bruker maskiner med MIL-SPEC til å overvåke og styre utstyr.

Større utvalg av komponenter med stasjonær workstation

Om portabilitet ikke er nødvendig, kan du spare noen kroner på å gå for en stasjonær workstation. Den stasjonære maskinens modulære design gjør det blant annet enkelt å bytte ut eksterne komponenter selv. Samtidig legger denne utformingen mindre begrensninger på størrelsen og spesifikasjonene på komponentene, slik at det er et bredere utvalg av produkter å velge fra.

Sett sammen en workstation skreddersydd til din bedrift

Ved å være med på å bygge står du fritt til å bestemme hvilke komponenter som skal inn i maskinene deres. Forskjellige arbeidsoppgaver krever forskjellig maskinvare, og vi i Komplett Bedrift kan hjelpe deg med å skreddersy Komplett PC som passer perfekt til hver ansatt og programvarene de bruker i sin arbeidshverdag.

Komplett PC som er tilpasset AUTOCAD. Se utvalget