Apple mars 2022

 

På tirsdag inviterte Apple til lansering, og sparte ikke på lovnadene om raskere ytelse, kraftigere ytre og mer energieffektivitet. La oss ta en titt!

Ny, rimelig iPhone

Som vanlig gikk ryktebørsen varm før lanseringen, og en av de heteste potetene har vært en ny versjon av Apples rimelige mobil, iPhone SE. På utsiden er iPhone SE den samme gamle, men innvendig har den fått en real opprusting.

Den nye mobilen serveres nemlig med A15 Bionic-prosessoren som du finner i de mye dyrere iPhone 13. Dette gjør at den nye versjonen blir vesentlig kjappere enn dens forgjenger. I tillegg gjør prosessoren at kameraet blir i stand til å ta bedre bilder. Kombinert med at kameraet nå får Apples “Deep Fusion”-funksjon blir denne telefonen meget habil til å ta bilder.

Attpåtil får iPhone SE støtte for 5G, sånn at den kan laste opp- og ned i full fart så fort 5G-nettet er på plass i hele landet. Alt i alt blir dette en god og rimelig telefon som holder i massevis til alle småjobber du gjør på farten.

Mer kraft til iPad Air

iPad Air får i likhet med iPhone SE en aldri så liten innvendig glow up. Den blir nå utstyrt med den raske M1-chippen som fra før finnes i nyere MacBooker, iPad Pro og iMacer. Dette vil øke ytelsen og farten betydelig fra de tidligere modellene. Det vil også komme en variant med støtte for 5G.

Med dette har iPad Air blitt et enda bedre arbeidsverktøy, både for tegning, bildebehandling eller litt mobilgaming i lunsjpausen.

Ny og sterkere chip

Et av ryktene som florerte var at Apple ville lansere en ny M2-chip. Det gjorde de ikke, men vi er ikke skuffet. I stedet lanserte de en ny chip i M1-familien: M1 Ultra.

Med den nye arkitekturen “UltraFusion” har Apple koblet sammen formen til to av den tidligere chipen M1 Max for å lage den nye M1 Ultra. Dette skaper en chip som skal ha så høy båndbredde og lav forsinkelse at arbeid som tung koding, 3D-utvikling og videoredigering skal kunne gå totalt smertefritt. Samtidig jobber den nye chipen mer energieffektivt, og batterilevetiden øker selv om ytelsen blir bedre.

Mac Studio

Denne nye og revolusjonerende skal de blant annet ta med seg inn i en liten datamaskin de kaller Mac Studio. Denne skal gi brukeren all ytelsen de trenger for å bygge sitt drømmestudio, enten det er snakk om stor musikkproduksjon eller blytungt grafisk design.

For at Mac Studio skal takle den tunge jobben er det meste av plassen inne i boksen brukt til ventilasjon og vifter, men Apple lovet at den skal være nærmest lydløs likevel. Du får kjøpt Mac Studio med enten M1 Max eller M1 Ultra, og begge varianter skal utkonkurrere hastigheten alle typer MacBook, Mac Mini og iMac.

For å illustrere hvor sterk denne maskinen er kan Apple fortelle at den kan kobles til fire Pro Display pluss en 4K-TV samtidig! I tillegg er Mac Studio utstyrt med en haug porter, både foran og bak, for at du alltid skal ha plass til å koble til det du trenger.

Apple Studio + Display

Komplimenter Mac Studio med Studio Display

For å gjøre studioet komplett lanserte Apple også Studio Display med 27” 5K Retina-skjerm med nesten 15 millioner piksler. Det kan være vanskelig å fatte hva det vil si for ytelsen, men kortversjonen er at skjermen støtter et enormt spekter av farger og viser ekstremt detaljerte bilder. For mange Apple-entusiaster er dette kanskje den mest interessante nyheten.

For bruk i musikkstudio har Apple utstyrt Studio Display med seks høyttalere og flere komponenter som sørger for bass- og diskantlyder i profesjonell studiokvalitet. I kombinasjon med skjermytelsen er dette en god skjerm også for videoprodusenter.

Men du trenger ikke være video- eller musikkprodusent for å nyte denne skjermen. Du kan også koble den til en MacBook (eller Windows-PC) og bruke den som en strålende skjerm på kontoret. Den har også innebygd kamera med “Center Stage”-funksjonen som holder deg midt i bildet mens du er i videomøter.

Alt i alt var det en interessant lansering, selv om det ikke er det sykeste vi har sett fra Apple. Vi tillater oss midlertid å henge oss på teoriene om at lanseringen av den M1 Ultra-chippen betyr at Apple har flere nye godsaker å vise frem i nærmeste fremtid.

Apple i bedriften. Se utvalget hos Komplett Bedrift