iPhone14

Apple har hatt sin høstlansering og vi har latt oss imponere av iPhone 14, AirPods Pro og den nye Apple Watch Ultra.

Fra Apple Park i Cupertino geleidet Apple-sjef Tim Cook oss gjennom høstens nyheter. Som mange har spådd på forhånd fikk vi presentert en splitter ny iPhone-modell, hele tre nye Apple Watch-modeller og en etterlengtet oppgradering av AirPods Pro. 

iPhone 14

Apple presenterte som forventet den nye iPhone 14, som kommer i fire utgaver: iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max. De to standardversjonene har få oppgraderinger fra forrige modell, mens Pro-versjonene har blitt pusset opp til å bli en skikkelig arbeidsmaskin. Alle modellene i serien har et enda tøffere glass og forbedret batteritid.

Pro-modellene er utstyrt med en ny måte å vise varsler og informasjon om appene du bruker. Dynamic Island er en elegant funksjon hvor du blant annet kan se og manøvrere aktiv nedtelling i klokkeappen, musikken du hører på eller telefonsamtalen du er i.

Forbedret kamera 

Som vanlig kommer den nye modellen med et oppgradert kamera. Pro-modellene har fått kameraer med 48 megapiksler, mulighet til å ta opp video i 8K-kvalitet og et eget Ultra Wide-objektiv som gjør det til et enda bedre arbeidsverktøy for deg som tar mye bilder og film. Med nye funksjoner og teknologi fanger kameraet mer lys og gir deg nesten profesjonelle bilder. 

Standardmodellenes kamera har 12 megapiksler og sterkt forbedret stabilisator når du filmer. Dette kameraet er også oppgradert for større lysinnslipp og høyere bildekvalitet. 

Alle modellene har fått et bedre frontkamera. Med bredere blenderåpning slipper mer lys gjennom linsen og sørger for skarpere bilde og en tydeligere opplevelse av dybde. Sammen med forbedret autofokus vil kameraet blant annet yte bedre i videosamtaler, som er positivt når du plutselig hoppe inn i et møte på farten. 

Sterkere ytelse og smarte funksjoner 

Pro-modellene oppgraderes med en A16-chip, den raskeste chipen i en smarttelefon hittil. Etter alt jeg kan bedømme har Apple virkelig ment at denne telefonen skal være en ekte arbeidshest. 

Alle modellene kommer med mulighet for satelittilkobling, som gjør det mulig å bruke telefonen til å kontakte nødetater selv om man ikke har dekning. iPhone 14 har også ny teknologi som gjør at mobilen kan merke om du er i bilkrasj.

Pro-modellene er nå også utstyrt med etterlengtet always on-funksjon som gjør at klokka og andre opplysninger konstant vises på skjermen, selv når den er låst. Det gjør det enkelt å sende et raskt blikk på skjermen uten å måtte strekke seg etter den for å vekke den. 

AirPods Pro 

Nye AirPods Pro kommer med H2 chip, som gir mer detaljer og bedre klarhet i lyden. Den nye modellen kan scanne og spesialtilpasse lyden til formen på ditt hode, så du får det perfekte lydbildet for deg.

AirPods Pro

Den aktive støydempingen har blitt opptil dobbelt så effektiv som fra den forrige versjonen, så du kan jobbe uforstyrret. Selv når du ikke har på aktiv støydemping demper øreproppene særlig høye og skarpe lyder. Det er nå mulig å sveipe på øreproppene for å justere lyden, som har vært en ønsket funksjon for mange brukere.

I tillegg kommer det nye ladeetuiet med en liten høyttaler som gjør at du kan få det til å spille av en lyd når du leter etter det. Tidligere har kun øreproppene kunne lage lyd, så mange har vært frustrerte over å ikke finne etuiet. Den kan nå også lage en lyd når batteriet er lavt og når det begynner å lade.

Apple Watch 

Etter at vi fikk høre et knippe hjertevarme historier om hvordan Apple Watch har reddet liv, ble vi presentert for hele tre nye modeller. 

Apple Watch Series 8 

Med sterkere lysstyrke enn noensinne er det enda lettere å se den lille skjermen, avhengig av hvor nærme skjermen du er og hvor sterk sola lyser på den. Etter at brukerne har vært oppgitt over den korte batteritiden til tidligere versjoner av Apple Watch, har den nye klokka fått Low Power Mode. Modusen gjør at enkelte funksjoner skrus av, og levetiden øker til 36 timer per ladesyklus. 

I likhet med nye iPhone kan klokka oppdage hvis du er i bilkrasj, og ringe etter hjelp. 

Apple Watch SE 

Apples “billig”versjon av Apple Watch har fått noen små endringer, som blant annet sørger for at den har blitt opptil 20 % raskere enn forgjengeren. I tillegg ble vi presentert for noen nye, fine farger. 

Apple Watch Ultra 

Den nye modellen av Apple Watch er spesialdesignet for ekstrem sport, dykking og ekspedisjoner. Klokka er laget av sterk titanium, som samtidig sørger for at den er lett til tross for at den har den største skjermen på en Apple Watch hittil. 

Den er tilført en rekke gjennomtenkte funksjoner som gjør den til et ypperlig verktøy. Knappene er designet slik at de er enkle å bruke selv med hansker, mikrofonen og høyttaleren er designet for å gi krystallklar lyd til tross for mye vind, og batteriet varer i opptil 36 timer.

Apple Watch Ultra

Apple viser som vanlig at de er fremoverlente og aldri slutter å utvikle seg for å skape produkter brukerne ønsker. I tillegg lages produktene stadig med flere resirkulerte komponenter og med mer miljøvennlig emballasje. Det heier vi i Komplett Bedrift på!

Nye iPhone 14 Pro