Apple produkter

Mac-brukere plager ikke helpdesk og IT-avdelingen på langt nær så mye som PC-brukere gjør. Det er ett av funnene som det internasjonale softwareselsapet IBM har gjort når de har analysert selskapets IT-bruk.

Siden IBM rullet ut 1900 Apple-enheter i selskapet som et prøveprosjekt i 2015 har det vist seg at kun 5 % av Mac-brukerne har hatt behov for å kontakte lokal IT for å få hjelp. 40 % av PC-brukerne trengte hjelp i den samme perioden. I den samme perioden har antallet Apple-enheter økt til over 200.000 i selskapet.

Den interne kampen mellom tilhengere av PC og Mac stilner ikke og det er like greit å ta den på alvor. Det har IBM gjort - med mål om å se hvordan de ansattes IT-redskap påvirker effektivitet, trivsel og andre sentrale faktorer for å prestere bra. Resultatene er oppsiktsvekkende!

Se også vår samleside om hvordan du velger riktig PC på jobben.

New call-to-action

Presterer bedre på jobb

Funnene fra IBM-prosjektet ble nylig publisert i en artikkel på jamf.com som er leverandør av Apple for enterprise-markedet verden over og har et eget «community» med IT administratorer for over 35.000 Apple-kunder verden over.

Fletcher Previn er CIO i IBM og han kommer med undersøkelser som viser at IBM-ansatte som bruker Mac både er mer produktive enn sine PC-brukende kolleger, de er mer fornøyde og har mindre sannsynlighet for å slutte i selskapet.

22 % flere av Mac og iOS-brukerne presterte bedre enn sine målsetninger sammenlignet med PC og Windows-gjengen. Samtidig viste det seg at verdien av salgene var 16 % høyere for MacOS-brukerne.

En annen faktor som IBM-sjefen noterte seg med interesse var at de 200.000 Apple-enhetene ble driftet av syv ingeniører i IT-avdelingen mens det tok 20 ingeniører til å forvalte like mange PC-er.

Les også: Velger du Mac eller foretrekker du PC?

IBM

Mindre sjanse for at de slutter

I undersøkelsen kommer det frem at Mac-brukere har 17 % mindre sjanse for å slutte i selskapet enn en som jobber på en PC. De som valgte Apple-produkter er generelt mer fornøyde og det slår ut i en skala på en såkalt net promoter score (NPS) hvor Mac-folket scorer småpene 47,5 mens PC-folket scorer 15 på den samme skalaen.

Her er noen flere funn fra undersøkelsen:

  • 98 % av MacOS-brukerne mente overgangen fra Mojave til Catalina gikk helt uproblematisk. 86 % av Windows-brukerne mente overgangen fra versjon 7 til 10 gikk like smertefritt.
  • 5 % av Mac-brukerne har behov for ekstra programvare i sin maskin mens 11 % av PC-brukerne har samme behov.
  • Mac-brukerne skryter av jobben sin i større grad enn det PC-brukerne gjør.

Les også: 8 tips som gjør at du bruker Mac-en mer effektivt

Fletcher Previn er stolt av det såkalte «employee-choice»-programmet som betyr at de ansatte selv kan velge hva slags enhet og operativsystem de vil jobbe på. Han sier til jamf.com: «I´ve said it before – when did it become OK to live like the Jetsons at home, but the Flintstones at work?”, og vil med en slik uttalelse garantert hisse på seg endel Windows og Android-fans.

New call-to-action