Å tenke stort er å skrive ut i storformat Ralf Trachte

Noen ganger tenker vi store tanker. Det er bra. «Go big or go home!” er det noe som heter. Men før du drar hjem i all hast – vi har alle store tanker. Så hvordan skal vi få dem ned på papiret?

Svaret er en storformatskriver, eller en printer i storformat, om du vil.

Storformatskrivere, slike som HP DesignJet Studio Steel 36" eller HP DesignJet T250 24", kan skrive ut de aller største ideene dine. Eller de aller mest detaljerte. DesignJet-linjen fyller 30 år i år, og det feirer Komplett Bedrift med gode tilbud på store printere fra HP.

Jobber du i butikk eller i et showroom? Er du ingeniør, arkitekt, byggmester eller jobber du med kart og reguleringsplaner i kommunen? Da trenger du en storformatskriver for at planene og detaljene skal bli lesbare for det blotte øye på papir.

Store ark – store muligheter

Med kapasitet og valgfrihet fra A4 til rull åpner det seg enorme muligheter for retailbedrifter som trenger å sette opp et lite knippe plakater i butikken. Det kan være tilbud, farsdag eller beskjeder til kundene. Hvem har vel lyst til å levere sånt til trykkeriet, vente på leveransen og så kaste de siste 195 plakatene neste ryddedag?

Har du ingen evner som designer? Få en PDF fra hovedkontoret og skriv den ut i Honningsvåg.

Gode plakater i butikken øker salget

Mer enn åtte av ti kjøpsbeslutningene blir gjort i butikken, og dermed plakater en god anledning til å påvirke kundene. Rett plakatering kan øke salget med tjue prosent.

 

Storformatskriver fra HP gjør kommunikasjonen lettere på kontoret

I dag er det slik at beskjeder som sendes på kontoret har ulike veier å nå ut til folk. Intranettet, fellesmail, Teams, fysiske møter og andre kommunikasjonskanaler. Likevel er det alltid noen som ikke får med seg det som skjer.

Tenk om du kunne supplert alle disse kanalene med en pen og tydelig plakat der det sto «Yoga i lunsjen onsdag kl 12» og så hengt den opp på den døra som alle går gjennom? Eller en plakat som minnet alle om at timeføringen må være a jour i morgen kl 08?

Lapp

Store lapper på kontoret: Tenk hva denne karen kunne fått til med en storformatprinter.

Det fins mange muntre eller ikke så muntre håndskrevne lapper som henger rundt omkring. Felles for dem alle er at de hadde tjent på å bli printet pent ut. (Eventuelt aldri blitt forfattet.) Her er noen vi har funnet på nettet:

Vi tror kanskje også at denne butikken på hjørnet kunne hatt godt av å få printet ut plakatene sine i et proft format:

Vi har pissa i fryserenUnngå dette: Av så mange årsaker, egentlig...

Hva slags storformatskriver?

Spørsmålet er hva slags storformatskriver som passer deg og din bedrift.

Hvor stort skal du printe ut? Alle HPs storformatskrivere hos Komplett Bedrift kan skrive ut i A4, A3, A2, A1 og A0 på rull, som tilsvarer 36 tommers bredde. Det skulle dekke de fleste bedrifters behov.

Det neste du bør tenke på er hastigheten. Hvor fort trenger du å skrive ut? Og skriver du ut ofte eller sjelden? HP har noe for alle..

Myter om storformatskrivere

Det finnes noen myter om store skrivere, og jeg skal ta dem for meg, én for en.:

  1. De er fryktelig dyre. Nei, den rimeligste modellen her på Komplett Bedrift ligger godt under 8 000 kroner.
  2. De er vanskelige å betjene. Nei, det er de ikke. Alle skriverne har felles driver og forhåndsvisning som gjør dem enkle å betjene. De krever stort sett bare at du skifter blekkpatroner i ny og ne.
  3. Blekk er dyrt. Nei, det er det ikke, og blekkutgiftene kan ikke sammenlignes med konsumentmarkedet. Med HPs storformatskrivere printer du ut for om lag 5 kroner per kvadratmeter på strektegninger.

Kart

Krevende skrivejobb: Et detaljert kart over eiendommen Østre Kullerød 4, altså kontorene til Komplett Bedrift, er lettere å lese nå det er skrevet ut i stort format..

Storformatprinteren trenger ikke stå i hjørnet

Det er fristende å plassere en storformatskriver fra HP like ved der du sitter, for den ser helt smashing ut. Men du trenger ikke ha den i nærheten. Storformatprintere fra HP kan stort sett stå hvor som helst, bare de har strøm. Ingen andre kabler er nødvendig, for WiFi sørger for trådløs forbindelse. Den tar nødvendigvis litt mer plass enn en vanlig kontorskriver, men det er også alt.

-hp-designjet-studio

Se vårt utvalg av storformatprintere