005-handson-galaxy-s24ultra-titaniumgray-note-assist_1000x600

 

Simultanoversetting av telefonsamtaler, AI-drevne bilde- og kamerafunksjoner og Microsoft sin første tastaturendring siden 1994 er noe av det du kan glede deg til i 2024.

– Vi vil nok ikke se de helt nye og store produktnyhetene i år, men heller produkter som er oppdatert med AI-teknologi og et økt fokus på software, utvikling og samkjøring, mener Trond Soglo Nilssen, produktsjef i Komplett Bedrift.
 
Og ser vi på produktene som foreløpig er lansert, har han helt rett.
 

Integrering av AI er årets store trend

 
Selv om flere store lanseringer gjenstår, ser vi en tydelig trend mot økt integrasjon av kunstig intelligens i ulike produkter. Samsung sin lansering 17. januar, med Galaxy AI og S24-serien i spissen, er blant annet proppfull av nye AI-integreringer. Det samme hinter Lenovo, Microsoft, HP, Acer og flere store merkeleverandører om.
 

7 AI-integreringer som kan gjøre arbeidshverdagen enklere

Blant produktene og integreringene som er lansert, har flere potensiale til å bli verdifulle i jobbsammenheng. Under har vi samlet syv konkrete funksjonerer vi mener kan bli nyttige samarbeidspartnere.

1. Simultanoversetting av telefonsamtaler 

Med Samsungs lansering av Galaxy AI fulgte flere nye funksjoner. Blant dem: Live Translate2 som gjør det mulig å simultanoversette telefonsamtaler.

Jobber du i et internasjonalt firma, eller har kunder og dialog med mennesker fra andre deler av verden, kan dere nå snakke sammen selv om dere ikke snakker samme språk.

2. Sanntidsoversettelse på delt skjerm 

En funksjon skapt av Samsung kalt «Tolk», tillater sanntidsoversettelse av samtaler på en delt skjerm. På den måten kan personer som står overfor hverandre lese teksttranskripsjoner av hva den andre personen sier. Et nyttig verktøy, eksempelvis i møter, der deltakerne ikke snakker samme språk.

 

NO_Eureka_Launch_CA_Komplett_Stripe_b2b_1728x140

 

3. Din egne chatte-assistent

Samsungs nye «Chat Assist» skal visstnok «perfeksjonere tonen i samtalen for å sikre at kommunikasjonen lyder slik den var ment; som en høflig melding til en kollega eller en kort og fengende bildetekst på sosiale medier.» Kanskje kan det bidra til bedre kommunikasjon og færre misforståelser.

4. AI-drevne tastatur

Samsungs nye tastatur med innebygd AI kan oversette meldinger, e-poster og mer i sanntid på 13 språk. Microsoft har også annonsert at de vil foreta den første endringen på sine PC-tastaturer siden 1994, ved å introdusere en dedikert tast for kunstig intelligens-tjenester i Windows.

5. «Circle to Search» med Google

I samarbeid med Google har Samsung introdusert «Circle to Search»-funksjonen, der brukere kan markere eller trykke på hva som helst på skjermen og få opp nyttige søkeresultater. Et potensielt godt verktøy for rask og effektiv innhenting av informasjon og research.

6. AI-drevne bilde- og kamerafunksjoner

Mobilkameraet blir bare bedre og bedre. Takket være Super HDR og muligheten til å skape realistiske forhåndsvisninger i forkant av at bilde tas, vil det nå bli lettere enn noen gang å kapre gode bilder.

Å dele de gode bildene vil også bli lettere. Galaxy S-seriens høykvalitets kamerafunksjoner integreres nå direkte med mobilapper, som Instagram, i HDR for å forbedre deling.

015-lifestyle-galaxy-s24ultra-titaniumgray-anamorphic_Bedriftsbloggen

7. Gaming-PC med AI

Jobber du med gaming eller som streamer, er HP sine nyeste lanseringer noe for deg. Nylig lanserte de nemlig sine to nyeste laptoper: Spectre x360 og Transcend 14.

Spectre x360 har i tillegg til AI-teknologi og Intel Ultra-prosessorer, et 9 MP-kamera med lysjustering, adaptiv skjermjustering, 2,8K OLED-skjerm og lydtilpasning fra Poly.

Transcend 14 hevdes å være den letteste og kjøligste gaming-laptopen på markedet, med en vekt på kun 1637 gram. Den har en kraftig Intel Core Ultra 9 185H-prosessor og NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU, designet for å håndtere krevende spill og kreative oppgaver.

I tillegg til Transcend 14 har OMEN lansert gaming-skjermen Transcend 32 UHD 240Hz OLED gaming-monitor, som anses som verdens mest avanserte gaming-skjerm.

HP Spectre x360 er tilgjengelig nå, mens både OMEN Transcend 14 og OMEN Transcend 16 er tilgjengelige fra april.


Apple Vision Pro

Allerede 2. februar lanserer Apple sine nye VR/AR-briller Vision Pro. Disse vil legge grunnlaget for en ny måte å konsumere underholdning på, men kan også komme godt med i jobbsammenheng.

Blant annet vil Apple Vision Pro gjøre det enkelt å ha møter og samarbeide uansett hvor du er. Alle som kobler seg på i FaceTime-samtalen får hver sin virklighetsnære «persona» som er synlig for de andre, og via SharePlay kan alle jobbe i samme apper og dokumenter samtidig.

– Selv om prislappen på disse er høy, kan de åpne opp for uendelige muligheter. Som opplæring på skip, kirurgi- og operasjonstrening, tilrettelegging av bygningsarbeid og arkitektur og så videre. Mulighetene med Vision Pro vil være svært mange, sier produktsjefen i Komplett Bedrift.

Også Apple sine mac’er med M-chip er klare for AI. Hvordan dette vil implementeres, vil tiden vise.

– Mye av det som kommer i år er enda ikke lansert, så det blir spennende å se hva som faktisk kommer. At det er mye fokus på AI er i alle fall helt klart.