Sandra_airpods

De ser litt forskjellige ut, men ikke så veldig. Så hva er egentlig forskjellene mellom AirPods 2, AirPods 3 og AirPods Pro? Det må jo være en grunn til at den dyreste er drøye 1 000 kroner dyrere enn den billigste?

En hel verden skalv i buksene da Apple lanserte iPhone 7 – den første uten minijack. Folk satt med mange spørsmål om hvordan det skulle gå. Måtte man skaffe seg iPod igjen om man ville høre på musikk? Hvordan skulle man nå kunne høre på musikk i bilen

Men nå trykker vi AirPods tett til våre hjerter.

Et must for Apple-brukere

AirPods. Roten til misunnelse. Mat for mange memes. Men mest av alt: en velsignelse for Apple-brukere. Felles for alle versjoner av AirPods er at de er megaenkle å pare med både iPhone, Mac og Apple Watch.

Så fort du kommer deg over frykten for å spille noe skikkelig pinlig musikk høyt midt i kontorlandskapet fordi proppene ikke er riktig koblet til, kommer du til å elske AirPods. Ledningen du trodde du aldri kom til å klare deg uten blir et vagt minne bakerst i hjernebarken.

At du som er Apple-bruker burde ha AirPods er klart, men hvilke?

airpods_familie1

Fra venstre ser du AirPods 2, AirPods 3 og AirPods Pro.

Prisforskjellen er av en grunn

Den kanskje viktigste grunnen til at AirPods Pro gjør et relativt stort hopp opp i pris fra de andre er at de tilbyr støydemping. For mange er det svært kjærkomment i åpent kontorlandskap. De kan også settes i “transparancy mode”, så du kan tjuvlytte når kollegene dine sladrer. Eventuelt så du hører trafikken når du er ute og går AirPods Pro har også teknologi som demper særlig høye og skarpe lyder, selv når du ikke har på den aktive støydempingen.

AirPods 3 og Pro har i tillegg muligheten til å spille romtilpasset lyd, så det virker som at lyden kommer fra overalt rundt deg når du ser på film og video. Nesten som på kino! En annen likhet på de to modellene er at de er svette- og vannresistente, så hvis du har tenkt å trene mye med dem kan det være lurt å velge en av disse.

I tillegg forbedrer lydkvaliteten seg i proporsjonalt med prisen på versjonene. AirPods 2 har absolutt god nok lydkvalitet til å tilfredsstille hverdagslige lyttebehov, men er du litt ekstra opptatt av god lyd vil du nok nyte godt av å oppgradere til Pro.

Ingen problemer med dårlig batteri

Når det gjelder batterikapasiteten er det faktisk den dyreste som har kortest levetid, med opptil 4,5 timer per opplading. Til sammenligning har andregenerasjonen fem timer, mens tredjegenerasjonen har hele seks.

Dette blir dog trolig ikke et stort problem, da det nok ikke er mange dager du trenger å ha proppene i ørene i 4,5 timer i strekk. Skulle du mot formodning bruke opp all strømmen er det bare å putte proppene i ladeetuiet, ta seg en strekk og en kaffepause, og på fem minutter har proppene fått igjen omtrent en time med batteritid. Har du tid til å vente et helt kvarter kan du få hele tre timer.

Så da er det bare å huske å lade etuiet. AirPods 3 og Pro kommer med Apple sitt MagSafe ladeetui, altså det som støtter trådløs lading. Da er det praktisk med en ladestasjon på pulten hvor du kan lade både ørepropper, mobil og klokke samtidig. AirPods 2 kommer med et etui som lades opp med kabel, men også til disse kan du kjøpe trådløst ladeetui.

Har du først blitt bitt av AirPods-basillen kan vi nesten garantere at du aldri vil gå tilbake til ledningshelvetet. Ikke nevnt, men heller ikke glemt er AirPods Max som er noen maskiner av noen hodetelefoner.

New call-to-action