Sandra_airpods

De ser litt forskjellige ut, men ikke så veldig. Så hva er egentlig forskjellene mellom AirPods 2, AirPods 3 og AirPods Pro? Det må jo være en grunn til at den dyreste er drøye tusen kroner dyrere enn den billigste?

Et must for Apple-brukere

AirPods: Roten til misunnelse og mat for mange memes – men mest av alt en velsignelse for Apple-brukere. Felles for alle versjoner av AirPods er at de er veldig enkle å pare med både iPhone, Mac og Apple Watch.

At du som er Apple-bruker derfor burde ha AirPods er helt klart, men hvilke?

airpods_familie1

Fra venstre ser du AirPods 2, AirPods 3 og AirPods Pro.

Prisforskjellen er der av en grunn

Den kanskje viktigste grunnen til at AirPods Pro gjør et relativt stort hopp opp i pris fra de andre er at de tilbyr støydemping. For mange er det svært kjærkomment i åpent kontorlandskap. De kan også settes i «transparancy mode», slik at du kan tjuvlytte når kollegene dine sladrer. Eventuelt så du hører trafikken når du er ute og går eller sykler. AirPods Pro har også teknologi som demper særlig høye og skarpe lyder, selv når du ikke har på den aktive støydempingen.

AirPods 3 og Pro har i tillegg muligheten til å spille romtilpasset lyd, slik at det virker som at lyden kommer fra overalt rundt deg når du ser på film og video. Nesten som på kino! En annen likhet på de to modellene er at de er svette- og vannresistente. Har du derfor tenkt til å trene mye med dem kan det være lurt å velge en av disse modellene.

I tillegg forbedrer lydkvaliteten seg i proporsjonalt med prisen på versjonene. AirPods 2 har absolutt god nok lydkvalitet til å tilfredsstille hverdagslige lyttebehov, men er du litt ekstra opptatt av god lyd vil du nok nyte godt av å oppgradere til Pro.

Ingen problemer med dårlig batteri

Når det gjelder batterikapasiteten er det faktisk den dyreste som har kortest levetid, med opptil 4,5 timer per opplading. Til sammenligning har andregenerasjonen fem timer, mens tredjegenerasjonen har hele seks.

Dette blir dog trolig ikke et stort problem, da det nok ikke er mange dager du trenger å ha proppene i ørene i 4,5 timer i strekk. Skulle du mot formodning bruke opp all strømmen er det bare å putte proppene i ladeetuiet, ta seg en strekk og en kaffepause, og på fem minutter har proppene fått igjen omtrent en time med batteritid. Har du tid til å vente et helt kvarter kan du få hele tre timer.

Så da er det bare å huske å lade etuiet. AirPods 3 og Pro kommer med Apple sitt MagSafe ladeetui, altså det som støtter trådløs lading. Da er det praktisk med en ladestasjon på pulten hvor du kan lade både ørepropper, mobil og klokke samtidig. AirPods 2 kommer med et etui som lades opp med kabel, men også til disse kan du kjøpe trådløst ladeetui.

Har du først blitt bitt av AirPods-basillen kan vi nesten garantere at du aldri vil gå tilbake til å bruke ledning. Ikke nevnt, men heller ikke glemt er AirPods Max som er noen maskiner av noen hodetelefoner.

New call-to-action