Skjermbilde 2021-04-29 kl. 12.58.57

Er du klar for å ta på VR-brillene og kjøre det neste avdelingsmøtet som en avatar?

Mer enn 45% av kontorjobbene verden over har blitt sendt på hjemmekontor under pandemien. Vår arbeidshverdag vil aldri bli den samme igjen og vi må tenke nytt rundt samhandling på kontoret.

Fra to til tre dimensjoner

Vi har kjent på at vi savner en arbeidshverdag med møterom, kaffemaskinprat og menneskelig kontakt. Teams og todimensjonale møter har blitt normalen, men muligheten for å nærme seg en hverdag i tre dimensjoner finnes i den virtuelle virkeligheten – VR. Regjeringens gjenåpningsplan vil selvsagt også gi oss muligheten for å være sammen igjen, men digitale møter må vi bare venne oss til.

Møteplattform på VR

Det Norske VR byrået Pointmedia har virkelig stått på for å kunne tilby en intuitiv samhandlings og møteplattform for bruk i VR-brillene Oculus Quest. De mener at møteplattformen i VR er en «game changer» fordi du opplever en naturlig tilstedeværelse som er langt mer intuitiv enn tradisjonelle møteverktøy. I denne løsningen får du tilgang til møterom, auditorier og kommunikasjonsverktøy som topper hjemmekontor og Teams-møter.

Gjennom VR-brillene vil du kunne kommunisere og jobbe mer effektivt og tydeligere sammen med teamet ditt, be inn gjester til presentasjoner eller holde foredrag i auditoriet. De virker selvsagt på tvers av landegrenser også.

VR-møtene husker du

For de fleste av oss er VR-møter fortsatt et stykke unna, men stadig flere bedrifter kjøper nå inn utstyr til sine ansatte. Fordelene er mange:

 • Skaper bedre felles forståelse av innholdet i møtet
 • Sparer bedriften for reisetid og kostnader
 • Dere kan jobbe med 3D modeller slik de er ment til å oppleves
 • Intuitiv og enkelt å ta i bruk
 • Det er et godt beslutningsverktøy
 • Dere kan møt hverandre uavhengig av geografi

Det viser seg at opplevelser og handlinger i VR oppfattes som en personlig opplevelse og memoriseres langt sterkere i etterkant.

Les mer om VR i bedriften

Virtuelt møterom og presentasjonstavle med VR-briller

Avatar med bedriftslogo på skjorta

Pointmedia opplever stigende etterspørsel etter produktet som de kaller The VR Office. Det er bygget på en plattform som gjør det enkelt og rimelig å produsere virtuelle opplevelser, trening, spill og opplæring. De tar mål av seg til å selge løsningen over hele verden.

Så langt har de levert skreddersydde simulatorer til bedrifter og næringsliv som har opplærings og treningsbehov av personell og medarbeidere. Mange vil ha skreddersydde løsninger og avatarer som passer inn i bedriftens profil. Dette er innholdet i «VR Office-pakka»:

 • Møterom med din bedrifts logo
 • Et auditorium for større foredrag og møter
 • Møterom for 16 personer eller flere med tavle og strømmeløsning
 • Tablet med funksjoner skreddersydd for business (hologram -og verktøyportal, post-it-lapper, notatblokk, internettleser m.m.)
 • Oppholdsrom for aktiviteter og sosialisering

VR til hverdag og fest

Hos Pointmedia bruker de selvsagt VR-utstyret selv og har både hatt jobbmøter og mer uformelle sammenkomster med brillene på. De påstår at det har vært avgjørende og en suksessfaktor under hele denne lange tiden på hjemmekontor og at de har opprettholdt eller forbedret produktiviteten.

Er du nysgjerrig og vil vite mer eller ha kontakt kan du klikke her. Og for å skaffe deg det rette utstyret kan du følge denne lenken: Digitale møterom med Pointmedia

VR Pointmedia