Hvordan sette opp et hjemmekontor til 5000

Hjemmekontoret ble stuerent i 2020 og er kommet for å bli. Men om vi skal bevare helsa, trives og være produktive, så må vi ta ergonomi på alvor. I denne artikkelen får du oppskriften på hvordan du kan lage ditt eget hjemmekontor til drøye fem tusen kroner.

Et hjemmekontor du trives på

Ergonomi handler om hvordan vi bruker kroppen på jobb. Gjør vi det riktig, forebygger vi muskel- og skjelettplager, og vi kan faktisk trives og være produktive. Ergonomi er mer enn sittestillingen din. Det er tilpasningen mellom arbeidsmiljøet, teknikken og deg.

Vi vet ikke hvor mye vi kommer til å jobbe fra hjemmekontor i 2021, men at det blir den del av den nye normalen er ganske sikkert. Så når en av fire nordmenn med rygg- og nakkesmerter skylder på hjemmekontoret, så må vi ta grep. For vår egen og våre kollegers arbeidshverdag.

Du skal trives på hjemmekontoret. Du skal sitte godt. Du skal kunne jobbe konsentrert uten unødvendige forstyrrelser. Og det er mulig å få til for en rimelig penge.

La meg vise deg:


Hjemmekontor på budsjett

Her er innkjøpslista fra videoen over:

Produkt Produktnavn Pris
Skjerm Samsung 24" skjerm S24F352H 1196,-
Mus/tastatur iiglo MKX Multi Silent Combo 479,-
Hev/senk-pult iiglo E-Zee (120 x 60 cm) 3 039,-
Kontorstol iiglo ergonomisk kontorstol 959,-
Total   5 673,-


Heve standarden?

I eksempelet over får du et godt hjemmekontor til en rimelig pris. Men, du kan gjøre det helt optimalt ved å bytte ut noen av komponentene.

Denne 34"-skjermen fra Lenovo gir deg et stort arbeidsområde, så du kan jobbe med flere dokumenter og programmer samtidig. Den buede skjermen følger den naturlige kurven til øyets synsfelt og er vennlig mot øyet. Dessuten trenger du kun én kabel, du slipper docking, og PC-en lader mens den er koblet til skjermen.

lenovo t34

Du kan også bytte ut musa med en ergonomisk rollermouse, så du tar rotta på musearmen (pun intended). Her er en Contour Design RollerMouse:

Contour Design RollerMouse Red

Om du har en stor skjerm i tillegg til din bærbare, er et webkamera nyttig. Da kan du se på den store skjermen og ha blikkontakt med de du snakker med. Trust Trino HD webkamera koster under tre hundre kroner, har innebygd mikrofon og kan enkelt festes på skjermen din. 

For å få laptop-skjermen høyere opp, ved siden av hovedskjermen, kan du bruke et laptop-stativ. Dette ergonomiske stativet fra iiglo koster kun 159 kroner:

iiglo laptopstativ

God lyd er også viktig!

Er du alene på hjemmekontoret, kan du gå for en Jabra Speak. Det er en trådløs høyttaler som kan kobles til både PC og mobil via Bluetooth eller USB. Den har både høyttaler og mikrofon og koster en drøy tusenlapp.

jabra speak


Noen av oss har kanskje mer støy hjemme enn andre og foretrekker hodetelefoner. Da er det like viktig å redusere støyen inn på mikrofonen, som den som kommer på øret. Da får både du og de du snakker med en så god lydopplevelse som mulig. Her er Logitech Zone et godt og rimelig alternativ:

logitech zone trådløse hodetelefoner med støydemping på mikrofon

Konklusjon

Det er ingen fasit på hvordan hjemmekontoret bør være satt opp, men å sitte i sofaen eller på kjøkkenbordet er for de fleste en dårlig løsning. Jobber du hjemmefra i korte perioder av og til, så kan 5000-kroners-pakken være en god løsning. Hvis ikke, finnes det utstyr i alle kvalitets- og prisklasser. Vi har satt sammen flere hjemmekontor-pakker her, så ta en kikk!

Lykke til med hjemmekontoret!

New call-to-action