Mobiletelfoni bedrift Telia og Komplett Bedrift

Hva er databehovet til Larsen på lageret? Hvor mye skal Kathrine trekkes i lønn fordi hun så hele The Crown-serien på mobilen og hvorfor må superselger Svein logge seg på wifi-nettet til den nærmeste kaféen når han er ute på farta?

Norske bedrifter bruker unødvendig mye tid på å administrere de ansattes mobilavtaler og overraskende mange bedriftsledere har lite kunnskap om mobilbruk og hva det egentlig koster. Jeg snakker av erfaring og på bakgrunn i historier jeg hører kunder fortelle. Mange av dem har savnet fleksible, men oversiktlige og rimelige løsninger for å benytte mobiltelefonen som et godt arbeidsverktøy på jobb. Vi i Komplett Bedrift ønsker å hjelpe til med dette i samarbeid med Telia.

Vi tror blant annet at disse funksjonene langt på vei vil løse norske bedrifters utfordringer med mobiltelefoni:

  • Tilgang til 5G-nettet
  • Datasikkerhet
  • Databoost
  • Betaling med Vipps for ekstratjenester
  • Enkel administrasjon av alle abonnement
  • Mulighet for Sentralbord og Besøksregistrering med Telia Bedriftsnett

5G-nett og datasikkerhet

La oss ta det viktigste først – sikkerheten. Det norske bedriftsledere frykter mest av alt, men samtidig er dårligst forberedt på, er datainnbrudd. I denne rapporten fra Norsk senter for informasjonssikring svarer under halvparten (45%) av de spurte at deres arbeidsplass har regler for digital sikkerhet. Det er bekymringsverdig.

En av de enkleste og sikreste reglene du kan innføre er å benytte farten i et 5G-nettverk og be dine ansatte om ikke å benytte seg av åpne og usikrede wifi-nettverk med arbeidsplassens IT-utstyr.

Foruten sikkerhet er 5G ensbetydende med fart – høy fart og tilgang til en rekke nye tjenester i mobilnettet. Du kan lese mer om fordelene 5G kan gi din arbeidsplass i denne artikkelen. For eksempel om lukkede 5G nett innad i bedriften og avansert sensorteknologi.

Vipps-betaling for ekstratjenester

De nevnte tjenestene er vel og bra, men den funksjonen jeg tror kanskje de fleste bedriftsledere der ute vil ha størst glede av er å gi muligheten til de ansatte å betale for ekstratjenester selv – via Vipps. Nå kan du la de ansatte betale for konsertbilletter, gi til TV-aksjonen eller betale for parkering med mobilen og bedriftsabonnementet uten at selskapet ditt belastes for kostnadene. Vi bruker mobilen til det aller meste her i livet, men det er ikke sikkert sjefen har lyst til å betale for absolutt alt, dessuten foreligger det et regelverk når det kommer til skattlegging av mobiltelefoni.

Noe du ikke trenger å kjøpe mer data for er tilgangen til timevis med musikk. Bruk det mens du jobber eller trener eller går deg en tur i lunsjen. Music Freedom kan bestilles til hele bedriften og alle får tilgang.

Ulik datamengde etter behov

I Telias bedriftsabonnement kan arbeidsgiver velge å gi de ansatte enten 2GB, 6GB, 15GB eller ubegrenset databruk. Har du behov for å kjøre laaaange video-møter, jobbe fra hytta eller streame video i baksetet, så er Telia Ubegrenset det selvsagte valget. Men du kan også gi de ansatte for eksempel 6GB som dekker snittforbruket til nordmenn flest og gi ansatte anledning til selv å kjøpe seg mer data ved behov. Da kjøper de det med Vipps, uten at det bør gjøres motregning i lønnsutbetaling. Smart!

Hele abonnementsløsningen for bedriften får du og lønningskontoret til tilgang til via en selvbetjeningsportal hvor den som er mobilansvarlig enkelt kan administrere alles abonnement.

Telia ubegrenset