pant på IT-utstyr

Usikker på hvordan du skal kvitte deg med gamle PCer og mobiltelefoner i bedriften? Du er ikke alene. Det finnes masse av IT-utstyr liggende rundt omkring i norske virksomheter, og mange ledere har ingen anelse om hva som skjer med data når IT-utstyr byttes ut. Heldigvis finnes det muligheter til å pante gammelt utstyr på en sikker, etisk, miljøvennlig og lønnsom måte.

Ifølge tall fra Norstat har 8 % av norske virksomheter ingen anelse om data blir slettet på riktig måte, mens hele 30 % ikke kan dokumentere at data blir slettet når IT-utstyr skiftes ut.

Se også våre samlesider:

Bedriften har ansvar for ødeleggelse av sensitive data

Datamaskiner og mobiltelefoner brukt i jobbsammenheng inneholder mye sensitiv data både om bedriften din, ansatte og kunder.

En bekymring mange har når de skal kvitte seg med gamle PCer og telefoner er at viktige eller private data kommer i feil hender. Ofte gis maskinene videre til ansatte, og i verste fall kan maskiner med sensitive data blir videresolgt.

Lav kunnskap om sletting av gamle PCer og mobiltelefoner

På grunn av databeskyttelsesloven må du sørge for at all data i maskinvaren er slettet før du blir kvitt den for godt. Det å slette filer og dokumenter, for så og tømme papirkurven sletter nemlig ikke dataene dine sikkert.

Mange bedrifter velger å slette data via manuell formatering av disk i operativsystemet, dette er også langt ifra godt nok. Sikker sletting innebærer blant annet å overskrive disken flere ganger, slette alle sikkerhetskopier og inkluderer gjerne kryptering.

Pant er sikkert for bedriften

Jeg anbefaler alle virksomheter å pante gammelt IT-utstyr slik at data-håndteringen blir utført av profesjonelle. Slik er du 100 % sikker på at sensitiv informasjon er og forblir slettet.

I etterkant får du generert et slettesertifikat, et dokument som er viktig å ha for å vise at dataene dine har blitt håndtert skikkelig i henhold til lover og regler. Både private, så vel som offentlige virksomheter bør være opptatt av å ha slike slettesertifikat.

Som en ekstra bonus for du ofte en god pris ved kjøp av nytt IT-utstyr ved panting av det gamle. Klassisk vinn-vinn!

New call-to-action

Du får igjen for å være en bevisst og miljøvennlig bedrift

Oppdatert teknologi kan utgjøre en stor forskjell både når det kommer til produktivitet og arbeidsmiljø. Samtidig er det viktig å være bevisst på avfallet du produserer ved å investere i nytt, og hvilken effekt det har på planeten vår.

Ved å pante inn gamle PCer og mobiltelefoner sørger du for at avfallet blir tatt hånd om på en bærekraftig måte. I ettertid får du generert sertifikat som viser at din bedrift er miljøvennlig.

Slik fungerer pant på gamle PCer og mobiltelefoner

  • Du blir tilsendt et låst skap hvor du kan plassere gammelt utstyr
  • Når skapet er fullt, blir det hentet av vår samarbeidspartner, og du får tildelt et nytt skap
  • Harddisker blir overskrevet flere ganger og sensitive data blir slettet, samt kryptert
  • Du får tilsendt sertifikater

Det lønner seg å pante

En av årsakene til at mange velger å la gammelt utstyr stå og støves ned er nok fordi de tenker at gamle PCer og mobiltelefoner har så lav verdi at videresalg ikke lønner seg målt opp mot logistikken.

Med ved å pante får bedriften din hjelp til å bli kvitt utstyret, enten via salg eller total ødeleggelse. Samtidig er du sikret at data slettes på en grundig måte, noe som bidrar positivt i bedriftens miljøregnskap.

NB: Panting via Komplett Bedrift gjelder kun ved større innkjøp og bedriftsavtaler.

Klikk her for avtaler og storre foresporsler