legg penger i PC-valget

Du skal ha jobben gjort. Du skal ikke irritere deg over ytelsen til en billig-PC. Du har verken tid eller råd til å bruke dårlige verktøy på jobben. Og du vil ha gjerne militær standard når det gjelder kvalitet på din jobb-PC.

Når det gjelder datamaskiner til jobben står det stort sett mellom fire produsenter:

  • Apple (Mac)
  • Lenovo
  • Hewlett Packard (HP)
  • Dell

Mac skiller seg fra mengden

Tidligere var det slik at Mac ofte ble foretrukket som arbeidsmaskin for de med kreative yrker, designere og folk med spesielle behov i jobben, men nå brukes Macer mer på lik linje som PCer, men prislapp og integrasjon mot etablerte windows-mijløer kan by på utfordringer. For mange står derfor valget mellom HP, Dell og Lenovo.

Det du ønsker er en PC som tåler en støyt. Som overlever et fall fra en meters høyde eller en kaffekopp utover tastaturet: En maskin som har en skikkelig prosessor. Som er lett, og ser slank og pen ut. Med godt batteri.

Plastikkvalitet

Alt dette koster. Du kan godt kjøpe en maskin til tre tusen kroner, men da får du plastikk, dårligere ytelse og du går mest sannsynlig glipp av viktige funksjoner og programmer som gjør PC-en sikrere. Gode maskiner i dag er faktisk i stand til å oppdage trusler og virus, og ordne opp selv.

En vanlig bedrift-PC i dag ligger rundt åtte-ni tusen kroner uten moms. Men den vil da være mer robust. Ta for eksempel et vanlig uhell. Du står med maskinen under armen og prater ved kaffemaskinen. Plutselig glir PC-en ut av det du trodde var ditt fast grep og faller på betongflisene på gulvet. Blir den ødelagt da?

New call-to-action

Militær standard

En dyrere maskin er laget for å motstå et slik fall. En god jobb-pc har gjerne bestått en rekke militære standarder. Som at de skal kunne slippes fra hoftehøyde ned på gulvet ti ganger ute å ta skade.

Les mer: Spesifikasjonene på en Lenovo ThinkPad T580 

Les mer: United States Military Standard

Du vil også merke at en noe dyrere PC har en mye bedre skjerm og ofte en sensor for fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning så du kan si farvel til passord. De fleste som jobber med sikkerhet i dag er opptatt av to-faktor-autentisering. Og dette er en variasjon av en to-faktor-autentisering

Kvalitetsmaskiner inneholder gjerne også en bedre harddisk, en såkalt SSD-disk. Denne er helt stillegående, har bedre slitestyrke og går raskere enn en vanlig mekanisk harddisk. SSD-diskene har ingen bevegelige deler og å starte PC-en går mye raskere samtidig som du også kan laste filer opptil 30 prosent raskere til og fra en SSD.

Les mer om valg av jobb-PC på vår samleside.

Ekstrautstyr til å bli glad i

En bedre jobb-PC vil gjerne også ha en del tilleggsutstyr som du ikke visste at du trengte, men som du fort kan bli glad i.

Er du pendler? Føler du ofte at sidekvinnen på toget leser det du skriver? Da vil du ha glede av en såkalt privacy screen, som lar deg se hva som står på skjermen, men hindre innsyn fra siden. På enkelte HP modeller er det kun et tastetrykk som skal til.

Se bare her: HPs "The Fixer" forklarer sikkerhet og innsyn

Og apropos pendling - hadde det ikke vært deilig å ha nok batterikapasitet til å jobbe både på toget til og fra pluss hele arbeidsdagen? Alt dette er mulig på gode jobbmaskiner. Men du må legge litt mer penger i kjøpet.

Til gjengjeld får du da kanskje også en maskin der du kan snu skjermen, bruke touchscreen eller ta av skjermen og bruke den som tablet.

Det fine med noe dyrere maskiner er også at de stort sett varer lengre enn billige maskiner. Så etter hvert blir kanskje ikke regnestykket så vanskelig, likevel?New Call-to-action